volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 17-08-2013 09:14:00

Geen onrust, maar ADO moet wel punten pakken


Steijn hoopt op knallend Haags vuurwerk in Breda.


NAC tegen ADO Den Haag is nu al een duel om naar uit te kijken. ADO verloor de eerste twee wedstrijden in de nieuwe competitie, waardoor er morgen nogal wat op het spel staat. "We moeten zo snel mogelijk punten pakken."

 

Door Lars Omloo

 

Een groot deel van de technische staf was gisteravond in Scheveningen bij het Internationaal Vuurwerkfestival. Trainer Maurice Steijn hoopt morgen in Breda ook vuurwerk te zien, maar dan van zijn ploeg die tegen NAC speelt. "We zijn in elk geval lekker in de stemming gekomen. Het zou mooi zijn als ADO het goede voorbeeld volgt."

 

Op de training zorgde vooral Aaron Meijers alvast voor vuurwerk. De vleugelverdediger knalde tijdens het afwerken de ene na de andere bal strak in de hoek. "Dat moet je eens in de wedstrijd doen", riep Steijn lachend, na weer een lawinepijl richting de kruising. Meijers kon er wel om lachen. "Ik moet er zondag dan maar eens voor zorgen dat ik in die positie kom."

 

De sfeer was ontspannen in het Zuiderpark. Dat neemt niet weg dat de selectie het belang onderkent van het duel bij NAC. Na de tik van Go Ahead Eagles (2-1) moet ADO herrijzen om te voorkomen dat de druk verder oploopt. Aanvoerder Dany Holla: "We zijn niet in paniek. We hebben pas twee duels gespeeld en moeten er nog 32. Als je na tien wedstrijden nog amper punten hebt, dán moet je je zorgen gaan maken. Maar zo'n slechte wedstrijd als bij Go Ahead mag niet te vaak gebeuren. We gaan ervan uit dat het een incident was." Holla popelt om morgen het veld op te lopen. Na zo'n zeperd lijkt een week altijd te duren. Je wilt het liefst meteen weer voetballen om de boel recht te zetten. Het is duidelijk dat we snel punten moeten pakken."

 

De selectie heeft afgelopen week langer dan gebruikelijk gekeken naar de videobeelden in de laatste wedstrijd, vooral van de zwakke eerste helft. Meijers: "Je ziet duidelijk wat er mis ging. De coaching was bijvoorbeeld niet goed, we waren steeds een stapje te laat. Door naar de beelden te kijken, ga je situaties beter herkennen. Het is niet zo dat het vertrouwen door die twee nederlagen ineens weg is. Over de wedstrijd tegen NAC heb ik een goed gevoel."

 

Ook trainer Steijn bewaart de rust. "We zijn gewoon met een proces bezig en daar gaan we gewoon mee door. Helaas is het werken aan de ploeg alleen nog niet gekoppeld aan punten."De lage klassering verbaast Steijn niet zo. "Toen het competitieschema bekend werd, wist ik dat het aantal punten na drie duels tegen zou kunnen vallen. De opening tegen PSV spreekt voor zich, Go Ahead-uit is lastig omdat je ziet dat gepromoveerde ploegen het de laatste jaren vaak goed doen en NAC-uit is ook moeilijk."

 

Het viel Steijn alleen tegen dat in Deventer mede werd verloren omdat de beleving onvoldoende was. "Maar goed, de focus is nu al volledig op NAC gericht. Het stadion zal helemaal vol zitten, het publiek gaat massaal achter die ploeg staan. NAC heeft de punten ook hard nodig. Ik verwacht een wedstrijd op het scherp van de snede."