volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 13-08-2013 11:45:00

Ninos Gouriye:'Wij durfden niet te voetballen, Eagles gaf alles''


Misschien wel de opmerkelijkste transfer van ADO Den Haag afgelopen zomer, was het aantrekken van buitenspeler Ninos Gouriye van Heracles Almelo.


Hoewel Gouriye zijn normale niveau nog niet heeft gehaald, liet hij tegen PSV bij de treffer van Danny Holla wel zien wat de fans kunnen gaan verwachten: Een speler die de achterlijn haalt en dan de bal teruglegt op een medespeler.
 
 
Tekst: Glenn Duijzer
 
 
Gekscherend werd er in Deventer opgemerkt dat hij nog moet wennen aan het uit en thuis spelen op echt gras! Haaglanden Voetbal in gesprek met Ninos Gouriye over de wedstrijd van zaterdag, zijn opmerkelijke overstap en het voetballen op echt gras.
 
 
Het duurde lang voordat de spelers zaterdag uit de kleedkamer kwamen, wat heeft de trainer na afloop gezegd?
"Hij heeft aangegeven wat er verbeterd moet worden en daar was iedereen het mee eens. Het is ook wel logisch dat het snel veranderd moet worden."
 
Het zat niet echt mee, de eerste helft speelde ADO Den Haag tegen Go Ahead Eagles een bar slechte wedstrijd.
"Dat klopt, het was een zeer ongelukkige wedstrijd."
 
 
 
Er zijn nu twee competitiewedstrijden gespeeld en in beide wedstrijden ben je gewisseld. Wat is daar de oorzaak van? Heb je last van aanpassingsproblemen?
"Nee, ik heb geen last van aanpassingsproblemen. Ik speelde gewoon ongelukkig en dan kun je verwachten dat je gewisseld wordt. Als ik weet waar het aan ligt, dan had ik het wel voorkomen. Het is nu eenmaal gebeurd, maar ik hoop dat het niet nogmaals gebeurt."
 
Het is misschien een schrale troost, maar er waren meer spelers bij wie het niet liep in Deventer. Was er sprake van een ‘off day’ of was het het opportunisme van de Eagles?
"Ik weet het niet. Het leek net alsof we niet durfden te voetballen, terwijl zij alles gaven. Dat was eigenlijk wel het verschil."
 
In de tweede helft leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar de laatste vijftien minuten kwam ADO Den Haag onder zware druk te staan.
"Na die gelijkmaker hoopten we natuurlijk de 2-1 te scoren. Dat hebben we niet gedaan en je weet dat de thuisploeg dan aan het einde van de wedstrijd nog eens alles gaat geven voor de drie punten. Zeker in hun eerste thuiswedstrijd, terug in de Eredivisie na 17 jaar. Dat lukte ze ook nog en dat is zuur voor ons."
 
 
Dan even een steek onder water. Komen jouw prestaties, omdat je nu iedere week op gras speelt en traint?
"Nee, nee ik speel en train alweer een paar weken op gras. Dat is dus geen excuus."
 
Volgend seizoen stapt ADO Den Haag overigens over op kunstgras. Ben jij een voorstander van kunstgras?
"Als je een paar weken op kunstgras traint, dan wen je er wel aan. Ik vind het prima als het kunstgras in Den Haag komt. Ik ben er niet op tegen of zo."
 
 
Ik sprak voor de wedstrijd met een aantal ADO Den Haag supporters die ook al bijna 30 jaar de club volgen. Wat die zo frappant vinden, is het feit dat een speler van Heracles Almelo de overstap maakt naar ADO Den Haag. Dat was misschien 15 á 20 jaar geleden een normale zaak, maar in 2013 liggen de zaken toch iets anders. Waarom maakt een speler de overstap van Heracles Almelo naar ADO Den Haag?
"Ik had bij Heracles nog een doorlopend contract voor één jaar en ik zocht vastigheid. Daar komt bij dat de trainer van ADO Den Haag, Maurice Steijn, mij graag wilde hebben. Dat was eigenlijk de reden waarom ik de beslissing heb genomen na een aantal gesprekken. ADO Den Haag is een mooie club en een grotere club. Dus wat dat betreft vind ik het wel een stap vooruit."
 
 
Vooruit kijkend naar volgende week. ADO moet naar NAC in Breda, met nul punten uit twee wedstrijden.
"We moeten daar drie punten pakken. Dat zijn we aan onszelf verplicht. We hebben het tegen PSV in het eerste half uur weggegeven. We kwamen nog goed terug, maar toch nul punten. En nu in Deventer een wedstrijd verloren, die we niet hadden hoeven te verliezen. Daarom moeten we volgende week drie punten pakken."