volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 13-08-2013 10:54:00

Hagenaars likken wonden na mislukte competitiestart


"ADO mag partij nooit op strijd verliezen"


Twee dagen na de pijnlijke nederlaag tegen promovendus Go Ahead Eagles (2-1), stonden de gezichten bij ADO Den Haag gisteren nog altijd op onweer. De video-analyse legde vooral pijnlijke feiten bloot. Tommie Beugelsdijk: "We verliezen op strijd, dat mag nooit gebeuren."

 

door Hans Groenendijk

 

Na twee wedstrijden staat de teller op nul punten en dat doet pijn in Den Haag. De spelers en technische staf namen gisteren daarom lang de tijd om de beelden terug te kijken van de onverwachte nederlaag tegen Go Ahead Eagles. De conclusies waren duidelijk: vooral in de eerste helft werden veel te veel duels verloren en waren de ruimtes over het hele veld veel te groot.

 

"De videobeelden hebben ons behoorlijk met de neus op de feiten gedrukt", vertelt Tommie Beugelsdijk. De verdediger is normaal gesproken het toonbeeld van onverzettelijkheid, maar ook hij verdronk afgelopen weekend in het slappe spel. "Dat is moeilijk te verkroppen. Gelukkig niet alleen voor mij, maar voor het hele team. Het is goed om de beelden gezamelijk terug te kijken", meent hij.

 

Zaterdag was de selectie nog te emotioneel om de wedstrijd grondig te analyseren. Beugelsdijk: "In de rust en na afloop hebben we vooral op elkaar gescholden, de woede overheerste. Vandaag nam de trainer rustig het woord en sommige spelers ook", vervolgt hij. "De conclusie is in ieder geval duidelijk. Komend weekend mogen we zeker op basis van strijdlust en inzet niet van NAC verliezen." Volgens doelman Gino Coutinho was de stemming gisteren toch nog steeds behoorlijk bedrukt. "Zondag waren we vrij, dus het was het eerste moment dat we weer bij elkaar waren. De hele dag stond in het teken van het nabespreken van de wedstrijd, dus het is logisch dat de sfeer dan niet goed is. In de loop van de week ebt dat hopelijk vanzelf wel weer weg", zo verwacht hij. "Dan gaat de blik weer vooruit."

 

Zondag wacht immers de uitwedstrijd tegen NAC. Ook al zo'n tegenstander, die er met de steun van het thuispubliek bovenop klapt. Coutinho kan het weten, want hij stond een jaartje onder contract in Breda. "Het publiek is fanatiek en het voetbal leeft er enorm. Het gaat dus niet gemakkelijk worden", is zijn overtuiging.


Als het aan Beugelsdijk ligt, gaat simpelweg de beuk erin. "We gaan niet nog een keer fysiek afgetroefd worden, dat beloof ik", zegt hij serieus. "Van verliezen word je niet vrolijk, dan is het echt minder leuk om te trainen. Dus we zijn het er allemaal wel over eens dat het tegen NAC beter moet."

 

Negatieve spiraal
Angst voor een negatieve spiraal is er nog niet bij de bepalende spelers. Coutinho: "Dat we van PSV verloren, was natuurlijk geen schande. Aan afgelopen weekenhd houden we wel een kater over, maar we zijn gelukkig een volwassen ploeg. Er is zeker geen sprake van een crisis, ook niet als we verliezen van NAC. Daarna kun je vanzelf weer een serie neerzetten.
Beugelsdijk knikt. "Na twee of drie wedstrijden kun je natuurlijk nooit van een crisis spreken", beweert de verdediger. "Ik denk dat je pas na een wedstrijd of tien kunt bepalen waar we precies staan. Het is nu even kloten, maar het seizoen is nog heel lang. Als we in elk geval maar niet meer op strijd verliezen. Dat is ADO onwaardig."