Datum plaatsing: 27-07-2013 21:23:00

Foto's en verslag oefenwedstrijd ADO Den Haag - OFI Kreta (1-0)

ADO Den Haag speelde zaterdagmiddag de laatste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen. Net als bijna alle oefenduels deze zomer werd ook deze gespeeld op het terrein van HVV Laakkwartier.

Op het terrein was een complete tv-crew aanwezig, omdat de wedstrijd live op de Griekse televisie werd uitgezonden

ADO Den Haag startte zonder de geblesseerde Aaron Meijers, die de vorige oefenwedstrijd tegen SC Excelsior één van de betere spelers was en ook nog eens scoorde.Nieuweling Jerson Cabral had vanmiddag in de oefenwedstrijd tussen de beloften van ADO tegen NAC gespeeld en bekeek de wedstrijd tegen Kreta vanaf de tribune.

Trainer Maurice Steijn had maar 4 wisselspelers op het wedstrijdformulier geplaatst. Kortom het elftal zal op 1 of 2 spelers na het basiselftal zijn waarmee Steijn de wedstrijd tegen PSV volgende week zal spelen.

Zoals vaak in de wedstrijden van ADO Den Haag was ADO Den Haag de eerste 25 minuten de betere. Kansen waren er onder andere voor Schet, Gouriye en Malone.
Na een drinkpauze vanwege het warme weer, waren het de Grieken die beter in het spel kwamen en doelman Gino Coutinho moest weer een aantal malen reddend optreden.Tot doelpunten kwamen beide teams in de eerste helft echter niet.

In de tweede helft waren er weer kansen voor Gouriye, maar opvallend was wel dat zodra ADO Den Haag doelkansen had, dit meteen erna ook weer bij de Grieken het geval was.
Op slag van het Haags kwartiertje viel uit een scrimmage voor het doel van de griekse keeper dan eindelijk het eerste  doelpunt (en naar later bleek ook het enige doelpunt) van de middag. Het schot van Gouriye werd geblokt. In de rebound schoot Van Haaren 2 maal op doel, waarvan 1 maal loeihard op het aluminium. De terugkaatsende bal kwam voor de voeten van Mike van Duinen die er wel raad mee wist en de bal achter keeper Iosif Daskalakis schoot.
Ook na dit doelpunt waren er kansen over en weer, maar het doel werd niet meer gevonden. Zodat de wedstrijd met 1-0 gewonnen werd door ADO Den Haag.

Een week voor de competitie begint lijkt trainer Maurice Steijn het spel van ADO Den Haag aardig op de rails te hebben. Het was qua spel in ieder geval het beste oefenduel van deze reeks en dat tegen een gerenommeerde tegenstander. OFI Kreta eindigde vorig seizoen namelijk op de vierde plek in de hoogste klasse van de Griekse voetbalcompetitie.