Datum plaatsing: 13-07-2013 18:51:00

Foto's en verslag oefenwedstrijd ADO Den Haag - Swansea City (0-1)

ADO Den Haag speelde zaterdag tijdens de Open Dag de vierde oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen. De tegenstander was een club die op veel belangstelling van het Haagse publiek kan rekenen, Swansea City.

Trainer Maurice Steijn begon met een opstelling die hij in principe over drie weken ook tegen PSV zal gebruiken. Mike van Duinen speelde na een paar maanden blessureleed de eerste helft mee.

Swansea Trainer Michael Laudrup liet in de eerst helft de nieuwe aanwinsten Jonjo Shelvey en Alejandro Pozuelo meespelen maar Boni bleef nog op bank.

In het eerste 15 minuten van de wedstrijd gingen beide teams gelijk op. Er waren wat kansjes voor Chery,Holla en Van Duinen, maar echt gevaar leverde het niet op voor de Engelse club. Daarna kwam Swansea via Shelvey, Michu en Routhledge een aantal keren wel erg nadrukkelijk voor het doel van de Haagse goalie Gino Coutinho. In de 21e minuut was het dan raak, Wayne Routhledge scoorde de 0-1. Na het doelpunt was het Swansea die de dienst uitmaakte en ADO kon er niet veel tegenover stellen, maar met goede reddend werk wist Coutinho een grotere score te voorkomen.

Na rust kwamen er voor Swansea 8 nieuwe spelers, waaronder de nieuwe aanwinst Wilfried Bony, het veld in. ADO Den Haag wisselde Catalin Tira voor Mike van Duinen. Swansea drong nog steeds aan bij het doel van ADO Den Haag, maar Coutinho redde keer op keer. ADO Den Haag kwam daarna beter in het spel. De nieuwe aanwinsten van ADO Den Haag, Ninos Gouriye en Ricky van Haaren, die in de eerste helft tamelijk onzichtbaar waren, kwamen een aantal keren gevaarlijk voor de Engelse doelverdediger te staan en schoten net over of naast het doel.
Aan de andere kant had doelman Coutinho  zijn handel vol aan Bony, die een paar keer, zoals we hem ook van zijn periode bij Vitesse kennen, uit het niets opdook.
Net na het Haags kwartiertje, dat door het luchtalarm vanaf de Noordtribune werd aangekondigd, werden Meijers en Jansen vervangen door Supusepa en Esajas. Het Haags kwartiertje werd nog spannend doordat de haagse verdediging een aantal malen niet goed bij de les was en Swansea daar bijna van wist te profiteren. Pas in de laatste minuut moest Swansea nog even billenknijpen. Uit een vrije trap van Holla viel bijna de gelijkmaker, maar de keeper wist goed te redden.

Dinsdagavond staat er weer oefenwedstrijd op het programma. Dan speelt ADO Den Haag op het terrein van Laakkwartier tegen FC Dordrecht.