Datum plaatsing: 10-07-2013 22:39:00

Verslag en foto's oefenwedstrijd ADO Den Haag - FC Oss (1-1) +video

Woensdagavond speelde ADO Den Haag de derde oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen op het terrein van Laakkwartier. De tegenstander was ditmaal FC Oss.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was er al een wedstrijd op het veld gespeeld. Swansea oefende tegen Haaglandia. Oorspronkelijk zou NAC de tegenstander zijn, maar de burgemeester dacht daar anders over, zodat Swansea een dag van tevoren op Haaglandia als tegenstander uitkwam. Swansea won die wedstrijd overigens met 0-10.

Op het wedstrijdformulier van ADO Den Haag stonden dit keer Michiel Kramer en Gino Coutinho niet vermeld. Kramer had last van een lichte blessure en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Coutinho speelde niet opdat de reservekeepers Martijn de Zwart en Bas Meeuwissen ieder een helft konden meespelen.

De op proef zijnde spelers Lucky Omeruo en Catalin Tira, waarvan in de media was aangegeven dat ze afgetest waren, speelden wel weer gewoon mee, net als Santi Kolk.

Net als in de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge afgelopen zaterdag op hetzelfde terrein kreeg het publiek een zeer matige wedstrijd te zien. Ondanks dat FC Oss in de eerste divisie uitkomt had ADO Den Haag moeite met de Brabantse formatie onder leiding van Anton Janssen.
In de derde minuut had Oss al kans op de voorsprong:  Danny van den  Meiracker schoot op het doel van keeper Martijn de Zwart, die ternauwernood redding kon brengen. Pas later in de eerste helft had ADO wat kansjes door onder andere een voorzet die Lucky Omeruo op Tros kon geven, maar Tros wist de kans niet benutten.Ook was er een vrije trap van Van Haaren die kaarsrecht op het Brabantse doel afging, maar de Brabantse keeper wist de bal uit zijn doel te houden.

Een minuut voor rust maakte Tommie Beugelsdijk hands in de 16 meter en scheidsrechter Richard Martens wees daarna terecht naar de stip. Danny van den  Meiracker wist de penalty goed te benutten, waardoor FC Oss de ruststand van  0-1 op het scorebord kon zetten.

Na rust kwamen er voor ADO Den Haag 7 wisselspelers het veld in. Trainer Maurice Steijn koos er voor om Ricky van Haaren, Christian Supusepa, Kevin Jansen en Dion Malone nog even in het veld te laten staan.  Een van de wisselspelers  was Catalin Tira en hij  kreeg  in de 53e minuut de kans om de stand gelijk te trekken, maar de bal kwam op de lat boven de  Brabantse doelman terecht.
De spelers die na de rust nog in het veld stonden werden in de 60e minuut vervangen door Holla, Merencia, Bakker en Fucunda.
Vlak da deze wissel kreeg ADO Den Haag een penalty toegewezen omdat Esajas in de 16 meter was neergehaald. Doelman Richard Arends wist de penalty die door Holla genomen werd echter te stoppen.
De beste doelkans in de tweede helft was voor Esajas, maar zijn schot op het doel werd door de goed in vorm zijnde Brabantse doelman gestopt.
Waar iedereen dacht dat ADO Den Haag de tweede oefenwedstrijd op rij zou verliezen, redde de Roemeen Tira de Haagse eer.  In de laatste minuut kopte hij de gelijkmaker in.

Zaterdag 13 juli wordt de volgende oefenwedstrijd gespeeld. ADO Den Haag trapt dan tijdens de open dag in het Kyocera Stadion om 12.30 uur de wedstrijd af tegen Swansea.

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd.

Remco vd H. maakte onderstaande sfeervideo voor ons

oefenwedstrijd ADO Den Haag -FC Oss

Voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag - FC Oss, was op hetzelfde veld Swansea tegen Haaglandia te bewonderen

De nieuwste aanwinst van Swansea Bony speelde vandaag nog niet, hij zal zaterdag tegen ADO Den Haag debuteren

Terwijl Maurice Steijn met Anton Janssen bijpraatte...
dook alle aanwezige pers op Swansea trainer Laudrup

Ook Kevin Visser Kwam een kijkje bij  zijn oud collega's nemen

Ondanks alle berichten was Lucky Omeruo toch nog aanwezig bij ADO Den Haag en speelde hij de eerste helft mee

De meeste supporters waren toch benieuwd hoe aanwinst Ninos Gouriye het zou doen

Richard Arends schaart zich met RTV West verslaggever Jim van den Deyl in het rijtje van weinige keepers die een penalty van Holla hebben weten te keren