Datum plaatsing: 06-07-2013 19:26:00

Foto's en verslag: ADO Den Haag in slotfase onderuit tegen Cercle Brugge

Vrijdag keerde ADO Den Haag terug van een week trainingskamp in het Brabantse Leende. Daar heeft de technische staf de selectie behoorlijk onder handen genomen. Zaterdag stond er al meteen de volgende oefenwedstrijd op het programma.

De tegenstander was het Belgische Cercle Brugge. De club uit Brugge speelde al eerder deze week in de regio. Woensdag werd er met 2-4 van het Leidse FC Boshuizen gewonnen.

ADO begon de oefenwedstrijd met een andere opstelling dan tegen Laakkwartier, waarbij opvallend was dat jeugdspeler Richelo Fecunda net als vorige week weer, bij gebrek aan passende vervanger voor de vertrokken Kenneth Omeruo op de rechtsbackpositie plaats mocht nemen. De jongeling die zo over komt uit de door Ekrem Kahya getrainde A1.

Hoewel ADO Den Haag in de eerste helft het meeste balbezit had, waren er tot de 33e minuut geen doelkansen voor de Haagse club. Pas daarna maakte ADO Den Haag het de Belgische doelman die nog weinig te doen had gekregen het wat lastiger. Chery schoot van afstand op het doel, maar de keeper wist goed te redden. Een minuut voor rust had Holla na een voorzet van de Roemeen Catalin Tira nog de beste kans tot scoren. Maar tot een doelpunt kwam het niet, zodat de rust met 0-0 werd ingegaan.

In tegenstelling tot de oefenwedstrijd tegen Laakkwartier, waar direct na rust bijna het gehele elftal werd gewisseld, volgde er na de rust nu maar 1 wissel. Keeper Martijn de Zwart kwam het veld in voor Coutinho.
Net als voor de rust had ADO Den Haag het meeste balbezit, maar het kon er niet van profiteren.
In de 62e minuut gingen beide trainers over tot het wisselen van nagenoeg het hele elftal, alleen  Catalin Tira bleef bij ADO Den Haag in het veld.  Bij ADO Den Haag kwam naast de contractspelers ook Santi Kolk het veld in. Maar deze verklaarde na de wedstrijd puur en alleen mee te spelen om zijn conditie en wedstrijdritme op peil te houden en nog steeds op zoek te zijn naar een nieuwe club.
Catalin Stefan Tira werd tien minuten later gewisseld. Tot veler verrassing kwam Lucky Omeruo voor hem het veld in. De verrassing bestond hieruit dat  Lucky niet op het wedstrijdforumlier stond en volgens eerdere berichtgeving  dit weekend met zijn grote broer Kenneth naar Nigeria zou afreizen. Bij assistent trainer Henk Fräser was hier desgevraagd niets van  bekend.

Net als in de eerste helft werd de wedstrijd pas in de laatste fase wat spannender. In de 76e minuut belandde de bal uit een vrije trap van Ricky van Haaren op de lat. In de laatste minuut besliste Cercle de wedstrijd, door een overtreding in de 16  kreeg Cercle een penalty mee van scheidsrechter Makkelie die feilloos werd benut. Daarna hadden Kolk (bal op de lat) en Lucky nog kans op de gelijkmaker, maar die bleef uit, zodat de wedstrijd in 0-1 voor de Belgen eindigde.

Woensdag speelt ADO Den Haag wederom een oefenwedstrijd op Laakkwartier. Dan is FC Oss de tegenstander.