Datum plaatsing: 29-06-2013 21:27:00

ADO Den Haag wint oefenduel tegen Laakkwartier met dubbele cijfers

Zaterdagmiddag speelde ADO Den Haag het eerste oefenduel voor het nieuwe seizoen tegen Laakkwartier.

ADO Den Haag had per helft van de wedstrijd een apart team opgesteld.
In de eerste helft speelden nieuwelingen Danny Bakker, Malcolm Esajas, Vidarrell Merencia, Giovanni Korte en Michiel Kramer mee.  Tjaronn Chery stond ook voor de eerste helft ingeroosterd. Hij deed nog wel aan de warming up mee, maar hij had van de week op de training een behoorlijke tik op zijn voet gehad en daarom werd tijdens de warming up besloten om hem - tot zijn eigen teleurstelling - niet op te stellen. Kevin Jansen die voor de tweede helft stond opgesteld, verving Chery in de eerste helft.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd kwam ADO Den Haag bijna op voorsprong door een doelkans van Giovanni Korte, maar de bal ging net naast het doel van de doelman van Laakkwartier, Mark Kosten.
Een paar minuten later was het dan wel raak. Kramer scoorde op aangeven van Malcolm Esajas. In de 8e minuut verdubbelde Esajas de score.
Het was daarna nog wel even wachten tot het derde doelpunt. Die viel pas in de 32e minuut. Esajas stond ook bij dit derde doelpunt aan de basis, hij schoot de bal op de paal en de bal caramboleerde alsnog via een speler van Laakkwartier in het doel van zijn eigen keeper.
Waren de eerste twee doelpunten door de nieuwelingen gescoord, ook de volgende twee doelpunten  werden door nieuwe aanwinsten Korte (0-4) en Merencia (0-5 ) gemaakt.
In de laatste minuut van de eerste helft moest Coutinho op de enige echte aanval van Laakkwartier in de persoon van Lody Dijkhuizen, redding brengen.

In de tweede helft kwam er zoals al opgemerkt een geheel ander team het veld in,op Christian Supusepa na, hij bleef in het veld ten koste van Kevin Jansen.
Tien minuten na rust was het A-junior Mike Tros die het eerste doelpunt van de tweede helft scoorde, wat de stand op 0-6 bracht. Een paar minuten later liet Rydell Poepon zien dat het hij wel degelijk kan scoren. Daarna zakte het spel behoorlijk in, zodat keeper Martijn de Zwart het nog even lastig kreeg. Maar hij wist zijn doel schoon te houden.
De meeste supporters hielden het al niet meer voor mogelijk dat de wedstrijd in dubbele cijfers zou eindigen, maar dat gebeurde wel degelijk. Door doelpunten in de slotfase van de wedstrijd van Ricky van Haaren, Catalin Stefan Tira en Poepon werd de eindstand 0-10.

ADO Den Haag speelde vandaag voor de 13e keer sinds 1945 op het terrein van Laakkwartier een oefenduel tegen de Laakkwartier. Het was de vierde maal dat een oefenwedstrijd tegen Laakkwartier in de dubbele cijfers eindigde voor ADO Den Haag.

Volgende week zaterdag speelt ADO Den Haag wederom op Laakkwartier een oefenwedstrijd ,het Belgische Cercle Brugge is dan de tegenstander

ADo Den Haag wint met 0-10 van laakkwartier

Zoals ieder jaar was er volop belangstelling voor de eerste wedstrijd van ADO Den Haag

ADO Den Haag wint met 0-10 van laakkwartier

Chery is teleurgesteld omdat hij door een blessure niet mee kan doen.

Henk Kool (wethouder van Sociale Zaken) en Marnix Noorder (wethouder sport) waren net als vorig jaar aanwezig

De sportieve wethouders verrichten de aftrap van de oefencampagne van  ADO Den Haag

De vraag die door het publiek ging was of René Stam de nieuwe keeperstrainer van ADO Den Haag zou worden.

Laakkwartier leek op 1-5 te komen maar Coutinho wist de schaarse aanvallen van "Laakkwa" af te slaan.