volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 8 8 0 0 24
2 AJA 8 6 1 1 19
3 FEY 8 5 2 1 17
4 HER 8 5 1 2 16
5 VIT 8 3 3 2 12
6 AZA 8 3 3 2 12
7 VVV 8 3 2 3 11
8 ADO 8 3 2 3 11
9 HEE 8 2 4 2 10
10 ZWO 8 3 1 4 10
11 WII 8 2 3 3 9
12 UTR 8 2 3 3 9
13 EXC 8 2 3 3 9
14 EMM 8 2 2 4 8
15 FOR 8 1 4 3 7
16 GRA 8 2 1 5 7
17 GRO 8 1 1 6 4
18 NAC 8 1 0 7 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 21-06-2013 16:00:00

'Vers bloed vereist bij ADO Den Haag'


Eerste training vandaag met incomplete selectie


ADO Den Haag begint vandaag met een verre van complete selectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Anders dan een jaar geleden is de spelersgroep nu bij de eerste training nog lang niet op peil.

 

door Daniël Dwarswaard


Michiel Kramer, Ricky van Haaren en Malcolm Esajas zijn de aanwinsten, maar trainer Maurice Steijn wil de komende tijd nog vijf versterkingen vastleggen.


Ricky van Haaren (overgenomen van VVV) en Malcolm Esajas (MVV) ondergaan volgende week een medische keuring, maar trainer Maurice Steijn gaat ervan uit dat het duo vanavond ook al present is tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen, om 18.00 uur in het Zuiderpark. Voor ADO's nieuwe spits Michiel Kramer, die transfervrij is overgekomen van FC Volendam, geldt dat sowieso. De Rotterdamse aanvaller tekende een paar weken terug al een contract voor drie seizoenen in Den Haag. Maar met de komst van dit trio is de selectie allerminst rond. Eigenlijk is nog niet één linie compleet.

 

Prioriteit ligt in de voorhoede, zeker nu een vertrek van Tjaronn Chery aanstaande is. Vooral aan vleugelspelers heeft ADO dringend behoefte. Charlton Vicento heeft een doorlopend contract, maar mag vertrekken. Datzelfde geldt voor spits Rydell Poepon. Mike van Duinen (op de radar van FC Utrecht) is volgens ADO in principe niet te koop, tenzij er exorbitante bedragen worden geboden. Een eerste bod uit Utrecht is door ADO afgewezen. Santi Kolk krijgt voorlopig geen nieuw contract.

 

Centrumspits Kramer en buitenspeler Esajas kwamen dus naar ADO, maar zij hebben alleen ervaring in de Jupiler League. "Dus moeten er nog spelers bij die er op dit niveau direct kunnen staan", vindt Steijn. Edouard Duplan stond hoog op het Haagse verlanglijstje, maar de Fransman heeft alsnog voor twee seizoenen bijgetekend bij FC Utrecht.


MIDDENRIF
Het Haagse middenveld wordt dus versterkt met Ricky van Haaren. Aaron Meijers, Danny Holla en Kevin Jansen, die vorig seizoen het middenrif van het elftal vormden, zijn gebleven. Daar achter zitten de talentvolle, maar onervaren jonkies Danny Bakker en Papito Merencia.

 

ADO Den Haag gold afgelopen seizoen met een negende plek als één van de verrassingen in de eredivisie. De doelstelling was toen iets bescheidener: eindigen op de plekken tien, elf of twaalf. Grote vraag is hoe hoog de lat voor komend seizoen wordt gelegd. Het antwoord volgt pas als de selectie meer vorm heeft. "Dan kun je pas een reëel doel vaststellen", vindt Steijn. Salarisbudget is aanwezig, aangezien de aflopende contracten van liefst tien spelers niet werden verlengd.

 

Ook voor de achterhoede moet er nog geshopt worden. De twee spelers die vorig seizoen als back speelden, zijn er vanavond in elk geval niet bij. ADO wil graag verder met Dico Koppers (linksachter), die vanaf januari werd gehuurd van Ajax. De Amsterdammers willen Koppers nu alleen verkopen, maar de huidige vraagprijs wil ADO niet betalen. Alternatieven voor de linksbackplek zijn Christian Supusepa en Aaron Meijers, maar zij zijn geen specialisten, maar op meerdere posities inzetbaar.

 

De kans dat Kenneth Omeruo (rechtsachter of centraal achterin) volgend jaar weer in Den Haag voetbalt, is nihil. De Nigeriaan is momenteel met zijn land actief tijdens het toernooi om de Confederations Cup. Daarna voegt hij zich bij de selectie van zijn eigenlijke werkgever Chelsea, die hem anderhalf seizoen aan ADO verhuurde. Een nieuwe huurperiode lijkt er niet in te zitten. Dion Malone, één van de verrassingen van vorig seizoen, is nu de enige optie als rechtsback.

 

Een drukke zomer lijkt gegarandeerd. De transfermarkt sluit pas op 31 augustus.