volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 15 14 0 1 42
2 AJA 15 13 1 1 40
3 FEY 15 11 2 2 35
4 UTR 15 7 4 4 25
5 HER 15 7 2 6 23
6 AZA 15 6 4 5 22
7 VIT 15 6 4 5 22
8 HEE 15 5 5 5 20
9 VVV 15 5 5 5 20
10 FOR 15 4 4 7 16
11 WII 15 4 4 7 16
12 ADO 15 4 4 7 16
13 EXC 15 4 4 7 16
14 GRO 15 4 2 9 14
15 ZWO 15 4 2 9 14
16 EMM 15 3 5 7 14
17 NAC 15 3 2 10 11
18 GRA 15 3 2 10 11
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 20-06-2013 19:15:00

'Op mijn shirt staat straks gewoon Merencia'


Donderdag tekende Curaçaos jeugdinternational Vidarrell Merencia samen met drie ploeggenoten uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag een contract bij ADO Den Haag. De redactie van ADOfans sprak met de nieuwbakken prof.


"Op mijn shirt staat straks gewoon Merencia"Algemeen directeur Piet Jansen moest donderdag erkennen dat hij toch nog wel moeite had met het juist uit te spreken van de voornaam van Merencia. Dus was de eerste vraag die de redactie van ADOfans aan de middenvelder stelde, waar zijn naam vandaan komt en wat de correcte uitspraak ervan is en of we hen niet gewoon Papito moeten noemen. "Mijn voornaam is een samenvoeging van de voornaam van mijn vader en die van mijn moeder, je spreekt het uit als Vi-dè-rel. De naam Papito is een soort koosnaampje die mijn moeder mij heeft gegeven toen ik klein was. Vrienden van mij gebruiken die naam nu ook nog wel eens, maar het is geen voetbalnaam of zo hoor! Op mijn shirt staat straks gewoon Merencia."

Vandaag tekende hij samen met zijn drie ploeggenoten een contract bij ADO Den Haag. Maar wanneer wist hij dat hij die kans zou krijgen?  "Ik wist het ongeveer vijf maanden geleden, Toen  kreeg ik van de club te horen dat ze me graag een contract wilden aanbieden.  Daar was ik echt blij om want dat daaruit blijkt dat mijn verrichtingen in het tweede elftal niet onopgemerkt zijn gebleven. We hebben wat gesprekken gevoerd en daar is het contract uitgekomen dat ik dus vandaag getekend heb." Dat tekenen duurde bij Vidarrel iets langer dan bij de andere drie jongens. "Dat komt omdat ik een ander type contract heb  waarbij ik allerlei extra dingen moet onder tekenen én omdat ik best wel een lange handtekening heb."  (red. Vidarrel was de de enige speler van de 4 die een profcontract ondertekende. Hij tekende een eenjarig contract, met een opie voor nog 2 seizoenen) 

Over zijn kans op een basisplek: "Voor mijn positie heeft de trainer meerdere spelers, dus met die jongens moet ik de concurrentie aangaan. Maar als ik op de trainingen mijn best blijf doen en hard blijf werken, moet het me wel lukken om uiteindelijk een basisplek te verdienen. Dat zal best zwaar worden, maar ik ga mijn uiterste best doen." Komend half jaar zal sowieso zwaar voor hem worden, want de middenvelder zit ook nog op school. "Dat klopt, ik zit in de afrondende fase van mijn HBO-opleiding Sport en bewegen. Met die studie ben ik eind van dit jaar klaar en dan kan ik me nog meer op het voetbal richten."

De talentvolle in Rotterdam woonachtige 19-jarige middenvelder speelde in februari met de selectie van Curaçao Onder 20 tegen El  Salvador (2- 1) en Mexico (3-0) en zat afgelopen seizoen al twee keer op de bank bij de selectie van Maurice Steijn. Daarnaast mocht hij met ADO Den Haag mee naar zijn geboorte eiland Curaçao waar hij tijdens het het Multi Post Polar Cup toernooi in beide wedstrijden minuten maakte. "Dat was toch wel erg speciaal als je weet dat je bij ADO Den Haag prof gaat worden en dat de club je dan meeneemt om op Curacao te spelen. Ik heb daar nog veel familie en vrienden wonen en die zijn bijna allemaal komen kijken."

Vader Merencia, die zelf op hoog niveau op de Antillen heeft gevoetbald, glunderde van oor tot oor: "Ik ben heel erg trots dat mijn zoon dit heeft weten te bereiken. hij heeft er hard voor gewerkt en hij heeft het echt verdiend. Ik was ook ook graag meegegaan voor die wedstrijden op Curaçao, maar ik was door mijn werk verhinderd. Dus ik heb zijn debuut in het eerste elftal niet kunnen meemaken. Maar dat maken we dit seizoen wel goed, want we zullen hem vaak genoeg zien spelen." Dat sport in het zijn DNA zit blijkt wel uit het feit dan een van zijn neefjes bij PSV speelt, maar ook de moeder van "Papito" heeft een sportief verleden. Zij heeft jarenlang softbal gespeeld.

Maurice Steijn liet over zijn nieuwe spelers weten: "Dit zijn vier talentvolle jongens waarvan we blij zijn dat we ze vanuit onze eigen jeugd opleiding aan onze selectie hebben kunnen toevoegen. En we zijn ervan overtuigd dat we veel plezier aan ze zullen gaan beleven."  

Vanaf vrijdag kunnen we Vidarrell samen met Robin Buwalda, Mitchell de Vlugt, Bas Meeuwissen op de training zien en vanaf volgende week ook in de oefenwedstrijden.