Datum plaatsing: 14-05-2013 22:56:00

Vrouwenvoetbal: foto's en verslag halve bekerfinale ADO - PEC Zwolle

Dinsdagavond speelden de Haagse vrouwen de halve bekerfinale tegen PEC Zwolle.

De Haagse vrouwen zijn niet meer in de race voor het kampioenschap, maar doen nog volop mee voor het behalen van de KNVB-beker.

ADO Den Haag had meteen in het begin van de wedstrijd een aantal doelkansen, Lineth Beerenstein kwam tot 3 x toe net niet tot scoren. Daarna kwam Zwolle steeds meer in het spel en het duurde dan ook niet lang voordat Zwolle speelster Sylvia Smit haar ploeg op voorsprong bracht: 0-1
ADO kwam daarna een aantal keren goed weg toen een schoten op doel net niet over de doellijn kwamen en/of de lat van het Haagse doel raakten.
Vlak voor rust kwam tegen de verhouding in ADO Den Haag door een doelpunt van Kitty Susan op een gelijksstand.
Lang kon ADO daar niet van genieten, want in de blessurtijd van de eerste helft wist Sylvia Smit Zwolle wederom op voorsprong te brengen.

Na de rust gebeurde er afgezien van een paar wissels aan Haagse zijde niet veel. Het leek er lang op dat Zwolle met de winst aan de haal zou gaan.
Maar in de 81e minuut kon Sheila van de Bulk profiteren van een fout van de Zwollse doelvrouwe en de stand weer gelijk trekken. En waar iedereen dacht aan een verlenging wist Renate Jansen aan de onzekerheid een eind te maken en ADO naar de finale te schieten.

ADO Den Haag heeft door deze overwinning voor de tweede jaar op rij de finale van de KNVB beker  bereikt en zal daarin tegen FC Twente uitkomen, dat vanavond met 2-6 Heerenveen versloeg.. De finale staat op 31 mei gepland, maar omdat op die dag de eerste dag van het internationale jeugdtoernooi in het Kyocera stadion gepland staat, zal gekeken worden of met toestemming van de KNVB en in samenspraak met FC Twente, de wedstrijd op donderdag 30 mei gespeeld kan worden. Als Twente niet akkoord gaat met het een dag eerder spelen van de finale, zal naar een alternatieve locatie gekeken moeten worden.