Datum plaatsing: 12-05-2013 16:49:00

Foto's en verslag FC Zwolle - ADO Den Haag 4-2

ADO Den Haag had vandaag de play offs kunnen bereiken met een overwinning op FC Zwolle. De concurrenten FC Groningen en Heerenveen verloren vandaag allebei, maar ADO wist niet te profiteren. Het verloor afgetekend met 4-2.

We kunnen het vandaag over veel hebben. Maar een ding spreken we maar af:  We hebben het vandaag niet over onze nummer 36. De toekomst van hem ligt niet in Den Haag. Dat heeft hij al tijden bewezen, maar vandaag bevestigde hij nog eens het gelijk van de trainer omtrent die keuze.

Waar zullen we beginnen? We beginnen maar bij het breekmoment van de wedstrijd. ADO had het spel in handen, combineerde aardig en FC Zwolle probeerde een beetje tegen te houden, maar slaagde daar maar karig in. Toen kwam het moment: Meijers werd overduidelijk in de zestien meter naar de vlakte gewerkt doordat zijn arm werd vastgehouden. Scheidsrechter Vink zag er echter niks in. Zijn mislukte pass, kwam echter bij Broerse terecht die de bal naar voren peerde. Daar was Wormgoor niet alert. Hij probeerde in te grijpen, maar schoot onder de bal door waardoor er ineens drie verdedigers op Tom Beugelsdijk en Coutinho afkwamen. Benson profiteerde van het buitenkansje en schoot prima de 1-0 in.

Daarna kreeg ADO nog prima kansen overigens, maar ze waren niet besteed aan Kolk en de speler die we niet met naam zouden noemen vandaag.  FC Zwolle kreeg echter ook mooie kansen. In een aanval wist het op de paal én op de lat te schieten waarna de rebound door Coutinho knap werd gekeerd. Met Coutinho hebben we ook de beste man van het veld genoemd.

Vandaag hield hij de ploeg weer keurig op de been, maar de ploeg was achterin zo aan het stuntelen dat de uiteindelijke vier goals hem niet aan te rekenen waren.

Na rust hoopte iedereen nog dat Den Haag zich op zou richten. Heel even leek het erop dat Den Haag weer de druk op de wedstrijd kon zetten, maar voorin waren Kolk, Chery en de vleugelspeler waarmee we het wel even gehad hebben, niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Doordat met name Wormgoor ook heel zwak speelde en Dico Koppers weer eens alleen vooruit aan het spelen was, was het wachten op de 2-0, die dus ook snel volgde.

Toen de ploeg vervolgens met tien man verder moest, leek de wedstrijd wel gespeeld. Aan de andere kant, was de weggestuurde speler zo goed als onzichtbaar geweest, dus echt missen deed de ploeg hem ook niet. heel even kwam de spanning nog terug toen Meijers de bal mooi op Kolk legde, die controleerde en mooi binnenschoot: 2-1 in de 63e minuut. De hoop kwam weer even terug, maar was zo snel weer weg als hij kwam. Nog geen twee minuten later schoot FC Zwolle de derde goal binnen. En zelfs toen was het nog niet gedaan, want ook Poepon scoorde nog ind e 83e minuut. Maar ook nu scoorde FC Zwolle direct een minuut later weer de 4-2 en wist iedereen dat de wedstrijd gespeeld was.

FC Zwolle had nog de gelegenheid om Arne Slot zijn laatste minuten van zijn carriere te laten maken en dat was mooi om te zien.

Het seizoen zit erop. En eigenlijk is dat misschien maar goed ook. Het was een seizoen van 'net niet'. De doelstelling is behaald: de negende plek van dit seizoen is een knappe prestatie. Maar overtuigen deed het elftal maar heel zelden. Goed voetbal of 'de beuk erin' hebben we ook weinig gezien. De hoogtepunten waren duidelijk: de beide wedstrijden tegen Ajax en de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Maar dat is toch een karige balans voor een heel seizoen.

Maurice Steijn kan zich gaan opmaken voor volgend jaar. Waarin we zeker versterking nodig hebben en waarin ook een taak zal liggen om het haagse publiek weer te gaan binden. Want - de mooie plek op de ranglijst daargelaten- die zijn de afgelopen twee seizoenen niet verwend en dat is te zien in de toeschouwersaantallen.

Werk aan de winkel dus! tot zover seizoen 2012-2013..... !

wedstrijd foto  PEC Zwolle- ADO Den Haag 12 mei 2013

De Haagse supporters waren met de auto- en buscombi naar Zwolle gekomen

Erben Wennemars, voorheen sprintkampioen bij het Schaatsen, thans lid van de RVC van PEC Zwolle reikte voor de wedstrijd een prijs uit

De spelers van ADO Den Haag speelden met een rouwband om, vanwege het overlijden deze week van oudspeler Jan Villerius

Doelman Coutinho was weer man of the match, maar kon het eerste doelpunt van Zwolle niet voorkomen

Steijn verbaast zich bij de vierde man over het feit dat de overtreding van Van Pollen op Meijers geen strafschop opleverde en Zwolle uit de counter een doelpunt kon maken

De aanvallers van Zwolle speelden frank en vrij en maakten het de  Haagse verdediging flink lastig