Datum plaatsing: 27-04-2013 23:35:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - VVV (1-1)

ADO Den Haag heeft vanavond tegen degradatiekandidaat VVV, in een zeer matige wedstrijd van ADO-zijde, gelijkgespeeld. 6 minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd wist Mike van Duinen de 0-1 voor VVV om te buigen in 1-1.

ADO Den Haag probeert al weken lang zonder succes uit een negatieve spiraal te komen. De afgelopen vijf wedstrijden op rij werden verloren en de thuiswedstrijd tegen VVV was zo een beetje de laatste kans dit seizoen om de thuissupporters te laten zien dat er voetbal in de ploeg zat.

Aan VVV zijde zagen we Achmed Ammi en Rado in de basis staan. Twee oud gedienden, waarvan met name Ammi nog een warm welkom kreeg,

Trainer Maurice Steijn liet van de week nog in de pers weten dat het soms leek of de wil om te winnen bij zijn selectie ontbrak. Dat was een statement die wij eerlijk gezegd al heel wat langer hadden gemaakt.

In de beginfase van de wedstrijd had ADO de grootst mogelijke moeite om een opening te vinden tegen het sterk verdedigende VVV. Mike van Duinen was in het begin van de wedstrijd dicht bij een doelkans maar de Finse doelman van de Venlonaren wist een doelpunt te voorkomen.

ADO startte dus slecht. VVV verwachtte een stormloop, maar toen die uitbleef, kwamen ze al snel wat meer uit hun schulp gekropen. ADO probeerde wat te breien en voetballend de grip op de wedstrijd te krijgen, maar al snel bleek dat er vandaag weinig voetbal in de ploeg zat.

En dus zag iedereen het misgaan. Eerst was het Beugelsdijk die een lange bal slecht inschatte, waardoor een VVV-er -gelukkig in buitenspelpositie- vrij kon inschieten. Maar al snel maakte VVV zijn intenties waar.

In de 14e minuut, toen de gasten al op voorsprong kwamen . Nwofor kon na een voorzet van oud ADO Den Haag speler Ammi frank en vrij de 0-1 fraai inschieten. Aan het slot van de eerste helft kreeg Rydell Poepon nog een goede kans om de gelijkmaker te scoren. De keeper redde echter weer knap.  Het bleek de enige goede actie van Poepon te zijn deze wedstrijd. Maar ook spelers als Chery, Wormgoor en Holla haalden bij lange na niet het niveau die zij zichzelf met name toebedichten.

Na de rust bleven Dico Koppers en Tom Beugelsdijk in de kleedkamer achter. Zij werden vervangen door Christian Supusepa en Charlton Vicento. Dat was toch verrassend, omdat Wormgoor heel slecht in de wedstrijd zat en Koppers juist deze wedstrijd in aanvallend opzicht nodig was.
Maar goed, trainer Maurice Steijn wilde meer op de aanval gaan spelen. Maar uitgerekend verdediger Omeruo was dicht bij de gelijkmaker. Uit een corner kopte hij de bal bijna in het doel van VVV doelman Mäenpää, maar ook nu zat de keeper er goed bij. De Finse doelman was vanavond een plaag voor de aanvallers van ADO Den Haag. Hij wist keer op keer goed te redden.

ADO leed veel onnodig balverlies waardoor een angel uit de aanval werd gehaald en de Limburgers makkelijk konden uitverdedigen. Bij Den Haag ging het uitverdedigen minder. Zo schoot Meijers in de voeten van Ammi die de geboden kans niet juist wist te benutten waardoor de 0-2 uitbleef.
Zes minuten voor tijd kwam dan eindelijk de gelijkmaker tot stand. Na een voorzet van Holla wist Mike van Duinen de Limburgse doelman te verschalken en de 1-1 te scoren.

ADO Den Haag heeft zich in ieder geval verzekerd van lijfbehoud. Haar doelstelling qua resultaat is zo goed als bereikt . Het beloofde aantrekkelijke voetbal en haagse bluf hebben we daarentegen weer een volledig jaar moeten missen. De enige mooie periode waren drie fortuinlijk gewonnen thuiswedstrijden in januari/februari.

Het enige wat nog resteert is  het uitspelen van de competitie door volgende week Feyenoord te ontvangen en de week erna een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle te spelen. Het is maar de vraag in hoeverre ADO Den Haag de verloren good will van de haagse fans hierin kan terugwinnen. Aan de hand van het spel van vanavond lijkt die kans klein.