16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 22-04-2013 22:05:00

Beloftencompetitie: Verslag en foto's ADO Den Haag - Fortuna Sittard

Maandagavond werd deze wedstrijd in de beloftencompetitie Divisie B gespeeld op het terrein van Vredenburch.

De wedstrijd begon ongeveer een half uur later omdat  de leiding van het Limburgse team door een misverstand in de communicatie dacht dat de wedstrijd op De Aftrap in het Zuiderpark werd gespeeld.
Nadat ze op het terrein van Vredenburch gearriveerd waren bleek ook nog eens dat er geen rekening was gehouden met de clubkleuren in de shirts van beide teams. Een oplossing werd gelukkig snel gevonden: Sittard speelde deze avond in de wedstrijdshirts van Vredenburch, zodat de wedstrijd alsnog kon beginnen.

In de tweede minuut bracht Danny Bakker, die onlangs bij de hoofdmacht mocht debuteren, ADO Den Haag op voorsprong.
Daarna waren er nog een paar kansen voor Santi Kolk en Papito Merencia, maar de score werd nog niet uitgebouwd ondanks het overwicht dat ADO Den Haag in de wedstrijd had.
In de 32e minuut moest Kolk met een enkelblessure het veld verlaten, zijn plaats werd overgenomen door Stanley Elbers.
Een minuut later scoorde Giovanni Korte met een fraai afstandsschot de 2-0.

Vlak na de rust, toen iedereen al dacht dat ADO Den Haag gebeiteld zat, trok Fortuna Sittard in 2 minuten tijd de stand gelijk.
ADO Den Haag kreeg het nog moeilijk, want Fortuna Sittard kwam goed terug in het spel. Ook moest ADO aanvoerder Visser in de 73e minuut missen, hij raakte geblesseerd aan zijn heup en werd gewisseld voor Mike Tros.
In de laatste minuten van de wedstrijd wist ADO Den Haag de stand naar 5-2 om te buigen door doelpunten van Korte, Merencia en Vicento.