Datum plaatsing: 31-03-2013 16:30:00

Verslag en foto's RKC Waalwijk - ADO Den Haag 4-0

ADO Den Haag heeft wederom een kansloze nederlaag geleden. RKC Waalwijk versloeg de hagenezen makkelijk met maar liefst 4-0.

ADO Den Haag startte in Waalwijk met de wetenschap dat RKC voorlopig de laatste zwakke tegenstander was in de komende wedstrijdenreeks. Het had aangegeven te waken voor onderschatting en Steijn kon zijn sterkste elf spelers opstellen.

Het mag dan geen onderschatting zijn geweest, maar de haagse verdediging rammelde aan alle kanten. Beugelsdijk speelde zijn moeilijkste wedstrijd tot nu toe want iedere bal die hij kreeg schatte hij verkeerd in of raakte hij verkeerd. En waar je normaal kan groeien in de wedstrijd, maakte RKC direct gebruik van zijn fouten. Na tien minuten stond het daardoor al 1-0. Vier minuten later kon de uitblinkende Jozefzoon ook bijna de 2-0 maken nadat Beugelsdijk verkeerd positie koos.

Door het onzekere spel van Beugelsdijk en het zwakke verdedigende spel van Dico Koppers rammelde de verdediging dus aan alle kanten. Gelukkig kon ADO na een kwartiertje de grip op het spel krijgen en leek een goed resultaat alsnog mogelijk.

Chery strooide met aardig wat voorzetten, maar van Duinen was steeds net te laat. Ook Holla speelde aardig, maar goed voetbal zorgt niet perse voor grote kansen bleek maar weer eens. In een spaarzame aanval van RKC was Koppers weer teveel met aanvallen bezig en vergat Jozefzoon te dekken. Beugelsdijk kreeg de voorzet er vervolgens niet uit en de pech was compleet toen Wormgoor ook nog eens de bal in eigen doel wist te werken. De rust leek dus met een wat geflatteerde 2-0 voor RKC te worden bereikt, maar zelfs dat was niet het geval. Onzorgvuldigheid leidde ook nog tot de 3-0. Een bal schoot van de voet van Omeruo en Braber wist met het kansje wel raad: 3-0.

In de tweede helft probeerde Steijn alles nog eens goed op scherp te zetten. ADO ging direct 1 op 1 spelen en haalde Beugelsdijk en Koppers eruit voor Vicento en Meijers. Dat leek nog wat te worden want RKC wilde natuurlijk niet al te hard meer naar voren spelen. Maar eigenlijk kreeg ADO maar een kans in de 53e minuut. Na een aantal mooie passes kwam Chery vrij voor het doel, maar zijn schot verdween naast het goal.

En daarna was het eigenlijk wel gebeurd. De wedstrijd moest nou eenmaal uitgespeeld worden, maar was eigenlijk slaapverwekkend. Vicento maakt in invalbeurten al maanden niets waar. Ook vandaag was er geen fatsoenlijke voorzet en actie van hem te zien.

Dat RKC uiteindelijk nog de 4-0 maakte, was terecht. Uiteindelijk maakten zij nog het meeste gevaar uit de counters die zij inzetten. Was er dan nog meer slecht nieuws? Ja, want Holla kreeg weer eens een domme gele kaart (zijn negende al dit seizoen) waardoor hij de uitwedstrijd tegen FC Utrecht zal missen.

In twee wedstrijden acht tegen doelpunten en nul voor. Dat is niet zo best. Hoog tijd om dus een goed gesprek aan te gaan met de heren en tegen FC Utrecht beter voor de dag te komen.