Datum plaatsing: 03-03-2013 19:53:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - Heracles Almelo (3-1)

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in het Kyocera stadion met 3-1 van Heracles Almelo gewonnen. Mike van Duinen(2x) en Tjaron Chery wisten te scoren. Castillion had nog wel eerst de gelijkmaker gescoord maar de thuisploeg wist in het haags kwartier de winst te pakken.

Gesterkt door de thuisoverwinningen van de laatste tijd, was er aardig wat publiek op komen dagen. Na drie thuisoverwinningen en en puntje bij onze vrienden uit de hoofdstad, wilde iedereen wel eens zien of ADO de goede lijn door kon trekken.

Vandaag kon Steijn wederom geen beroep doen op Holla en Kolk vanwege een blessure, maar gelukkig waren Jansen en Malone wel weer fit.

ADO startte sterk. Of beter: Heracles startte zwak. Ze hielden de bal met moeite in de ploeg en al snel kreeg ADO daardoor kansen omdat zij scherper in de duels zaten en daardoor al vroeg opjaagden. In de veertiende minuut leverde dat een enorme kans op. Wormgoor kreeg uit een vrije trap in het midden de bal en kon de bal zo achter de keeper plaatsen. Hij gaf de bal echter aan Vicento die wel buitenspel liep en het doelpunt ging dus niet door.

Zoals gezegd: Heracles speelde niet best, maar het kreeg wel kansen. In de eerste helft hield Coutinho tot twee keer toe met prachtige reddingen het haagse doel schoon na schoten van Koenders en Castillion.

ADO kreeg ook kansen. Doordat Chery de bal liet lopen, kreeg hij plotseling een schotkans, maar de bal belandde was wel hard, maar ook net naast het goal geplaatst. Ook Beugelsdijk kreeg uit een corner een mooie kopkans, maar ook die was naast.

In de tweede helft leek de wedstrijd op een 0-0 wedstrijd uit te lopen. Maar het liep toch heel anders. Of eigenlijk: van Duinen bedacht het anders. De pogingen om het mooi op te lossen, liepen al tijden op niks uit, maar hij liet zien dat oppurtunisme en hard werken ook resultaat kan brengen. Na een lange bal leek Koenders het duel te winnen, maar op wilskracht en met een beetje geluk, heroverde van Duinen de bal en schoot de bal in de lange hoek: 1-0.

Heracles ging daarop alles of niks spelen en het werd al snel weer spannend of de tegentreffer ging vallen. Dat gebeurde inderdaad in de 75e minuut. Castillion liep zich in het midden mooi vrij na een vrije trap en schoof de bal keurig achter Coutinho. Vlak daarna redde Coutinho weer eens: met een reflex wist hij met zijn voet de bal van de lijn te werken. ADO pakte direct daarna het balbezit over en besliste de wedstrijd. Chery gaf een voorzet en van Duinen schoot hem keurig in: 2-1.

Daarna viel ook de 3-1 nog nadat Chery zich vrijspeelde en van buiten de 16 en geplaatst binnenschoot. Karig voetbal weer vandaag, maar wel drie punten en ook vandaag zagen we de wil om te winnen weer duidelijk in het veld. Opvallers ten positieve: Malone (die ook op het middenveld prima kan spelen), Omeruo (die met kunst en vliegwerk toch bijna altijd de bal heeft), Beugelsdijk (sterk, hard en naar vermogen voetballend is hij een rots in de branding) en natuurlijk van Duinen (die altijd blijft gaan en nu ook eens twee keer wist te scoren). Oh en hadden we Coutinho al genoemd? Bij deze.

Tegenvallers: Vicento en Koppers. Chery is wel bepalend in de doelpunten maar blijft ook een ergernis met zijn vele balverlies en trucjes en lichaamstaal.

En zo staan we ineens vast op de achtste plek. Met NEC op een punt boven ons,. En dan spelen we zaterdag tegen AZ die op een nacompetitieplek staat. Meestal is het andersom, dus laten we er maar van genieten. Een mooi moment om de club in die uitwedstrijd te ondersteunen dus!

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd

ADO Den Haag Heracles Almelo 3 maart 2013 uitslag 3-1

Voor het supportershome waren er maar liefst drie springkussens voor de jonge ADOfans geplaatst

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Theo Bos

Er waren vandaag diverse activiteiten voor de wedstrijd voor  de kinderen georganiseerd ADO Den Haag Heracles Almelo 3 maart 2013 uitslag 3-1

Mike van Duinen brengt ADO Den Haag op voorsprong

Er viel ook nog een opstootje te beleven bij een aan Heracles toegekende trap, maar scheidsrechter van Sichem wist de boel te sussen zonder ook maar 1 gele kaart te trekken