Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 03-09-1946 12:00:00

HBS viel mee, ADO viel tegen

De oefenwedstrijd H.B.S. - A.D.O had in de tweede helft een aantrekkelijk verloop.

H.B.S had twee invallers voor Herklots en Maas waarvoor Hiemstra en P Maarleveld invielen. De eerste helft was een eentoonige strijd.

Na 30 minuten veroorzaakt de Jong een strafschop die door van der Vegt werd benut 1-0. Zoo bleef het tot de rust.

De tweede helft kenmerkte zich door uitstekend spel vooral van H.B.S. zijde A.D.O. bleef volharde in gepeuter. Na 7 minuten bracht P. Maarleveld den voorsprong op 2-0.

Verschillende aanvallen op het A.D.O. doel werden ondernomen doch doelman Dolf Niezen keerde op subliemen wijze de gevaarlijke schoten Vijf minuten voor tijd gelukte het Timmermans den achterstand te verkleinen In de allerlaatste minuut bracht Koning voor H.B.S. den eindstand op 3- 1.