Datum plaatsing: 24-02-2013 18:05:00

Verslag en foto's Ajax - ADO Den Haag (1-1)

ADO Den Haag heeft aan het duel in de Arena tegen Ajax een punt overgehouden! In de 30e minuut kwam ADO op voorsprong door een doelpunt van Tjaronn Chery. Pas aan het eind van de wedstrijd kwam Ajax op gelijke hoogte door een doelpunt van Lasse Schöne.

De afgelopen week had Steijn zich volledig voorbereid op de wedstrijd in de Arena met als basis de thuiswedstrijd eerder dit seizoen tegen Ajax. Zondagochtend werd hij echter geconfronteerd met een geblesseerde Danny Holla en ook Santi Kolk haakte tijdens de warming up af. Santi Kolk was deze week ziek geweest en had daardoor niet volledig kunnen trainen. Daarnaast had hij ook nog eens last van zijn voet waarop men besloot hem niet in de basis te laten starten, maar vanaf de bank.

Dat gooide dus roet in het eten van Maurice Steijn die de hele week toch min of meer rekening had gehouden met het meespelen van beide spelers. Daardoor moest hij wat in de opstelling schuiven, waardoor Malone rechts op het middenveld kwam te spelen en Poepon de plaats van Kolk in mocht nemen.

In de halflege Arena (er werd gezegd dat er ruim 46.000 kaarten verkocht waren, maar ook de meest doorgewinterde Ajacied zal gezien hebben dat niet iedereen die een kaartje had gekocht de moeite had genomen om zijn club te komen steunen) zagen de supporters van de Amsterdamse club dat hun spelers in het eerste kwartier kans op kans kregen, maar er werd door de Ajax aanvallers telkens net naast of over het Haagse doel geschoten. In de 10e minuut leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Siem de Jong scoorde, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt wegens buitenspel af. Later bleek dat onterecht.

ADO Den Haag kreeg pas na 18 minuten de eerste echte doelkans. Poepon schoot op het doel van Vermeer,  het schot werd echter door de Amsterdamse doelman met gemak gepareerd.  Een kwartier later kwam ADO dan toch echt op voorsprong. Moisander dacht een bal terug te spelen op zijn keeper, deze had echter zijn doel verlaten en daardoor speelde hij de bal  in de voeten van Chery, die wel raad wist met dit cadeautje en de bal fraai in het lege goal deponeerde.  Ajax bleef de meerdere in de partij met vele doelkansen van met name  Fisher, Sigthorsson  en Cuenca, maar wist deze kansen niet te benutten. In de 35e minuut haalde Tommie Beugelsdijk een schot van Fisher van de doellijn. De tv beelden wezen later uit dat deze bal wel degelijk over de lijn was geweest.

Door het goede verdedigingswerk van ADO Den Haag en de uitstekende reddingen van Coutinho bleef de stand tot ver in de wedstrijd onveranderd. Na de ingebrachte wissels (Kolk voor Van Duinen, Visser voor Poepon en Supusepa voor de eerder in de wedstrijd geblesseerd geraakte Koppers) kreeg ADO het steeds moeilijker. Bijna maakte Kolk nog de 0-2 maar hij miste het beetje geluk wat hij nodig had.  Ajax profiteerde daarna in de 84e minuut van een foutje van Coutinho na een corner en Lasse Schöne schoot vlak daarna de gelijkmaker in het Haagse doel.

Uiteindelijk voelde het nog bijna een beetje als een anticlimax voor ADO Den Haag nadat het zo lang gehoopt had de volledige winst mee naar huis te kunnen nemen, maar voor de wedstrijd zou natuurlijk iedereen met een Haags hart voor een punt getekend hebben!

Foto's  en verslag Ajax - ADO Den Haag  24-02-2013

Foto's  en verslag Ajax - ADO Den Haag  24-02-2013 Santi Kolk moet tijdens de warming-up geblesseerd afhaken
Santi Kolk moet tijdens de warming-up geblesseerd afhaken, Maurice Steijn baalt!

Kenneth Omeruo, die krap een week terug is van de Africa Cup, speelde alsof hij niet weg was geweest

Gelukkig werkte de buitenspelval van ADO Den Haag regelmatig goed, zodat de angel uit de aanval werd gehaald. Op dit moment werd echter Blind ten onrechte afgevlagd.

Coutinho moest weer vaak reddend optreden en in dit geval met gevaar voor eigen tanden

Het doelpunt van Tjaronn Chery werd uitbundig gevierd

De discussie was later of deze bal nu wel of niet over de lijn was. Uit tv beelden bleek dat hij over de lijn was. Van Boekel stond er  op dat moment in ieder geval bovenop en vond van niet.

Bij afwezigheid van Holla was Vito Wormgoor vandaag de aanvoerder

Santi Kolk moest tot zijn grote spijt het grootste deel van de wedstrijd vanaf de bank toekijken

Dico Koppers had de bal vol in zijn gezicht gekregen en moest daardoor even later het veld geblesseerd verlaten