16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 17-02-2013 17:24:00

ADO mazzelt langs SC Heerenveen: 2-1 (Verslag en foto's)

ADO Den Haag had vandaag een van die dagen waarin het niet mis kon gaan. SC Heerenveen was veel sterker dan ADO maar wist alle kansen niet te benutten. ADO kreeg 3 kansen, benutte er twee en won zo de wedstrijd.

In een lekker zonnig stadion waren er eindelijk weer eens wat meer toeschouwers. Steijn startte met Wormgoor terug in de basis en verder waren er geen veranderingen. Het betekende ook de terugkeer van Chris Kum, die warm onthaald werd door het haagse publiek.

SC Heerenveen, met 'Pannenkoek' Marco aan het zwalkende roer begon sterk aan de wedstrijd. Het elftal zette gelijk druk en ADO kreeg het nauwelijks voor elkaar naar voren te voetballen.

Het gaat bijna te ver om alle kansen van SC Heerenveen te tellen door de wedstrijd heen. Het is eigenlijk genoeg om te zeggen dat het middenveld overlopen werd, waardoor de verdediging continue in de problemen kwam. De gevaarlijke Van der Parra en Djuricic maakten het Malone en vooral Koppers hadden het zwaar. In de dertiende minuut kwam Heerenveen dan ook volledig terecht op 0-1. Na een mooie aanval, legde een aanvaller af op Sven Kums die droog van buiten de 16 binnenschoot.

En Heerenveen bleef voetballen, dus het was wachten op de 0-2. En toen kantelde de wedstrijd ineens.  Eerst was het het Holla die vanuit het niets kon uithalen en via het been van een tegenstander viel de bal binnen: 1-1. Tien minuten later werd het nog gekker en schoot Kolk een rebound van zijn eigen kopbal op de lat binnen: 2-1. En ook toen bleef Heerenveen nog gewoon kansen creeeren. Coutinho speelde echter een perfecte wedstrijd.

Van den Berg kreeg vervolgens een rode kaart na twee terechte gele kaarten waardoor Heerenveen een wel heel vervelende middag voor zichzelf aan het maken was.  Gelukkig was daar ADO nog, want wij weten dat we met 11 tegen 10 bijna altijd de regie verliezen. Zo ook deze middag. In de tweede helft kwam het balbezit voor ADO niet boven de 30% uit en ook nu bleef het Heerenveen die kans op kans kreeg.

Met name Chery en de later ingevallen Vicento maakten het zichzelf heel moeilijk met ouderwets veel balverlies en kansloze schoten. Zoals gezegd had ook Koppers het heel moeilijk, dus de invalbeurt van Supusepa was een logische die ook goed uitpakte.

En toen zat de wedstrijd er ineens bijna op. Terwijl Heerenveen met de moed der wanhoop aanviel, kreeg ADO nog een paar enorme kansen door de ruimte die daardoor vrijkwam. Het laatste fluitsignaal werd dan ook met luid gejuich onthaald. 31 punten na 23 wedstrijden en twee zwaarbevochten thuisoverwinningen op rij zorgen voor een mooie achtste plek. ADO is in ieder geval zo goed als veilig en afhankelijk van de komende maand zal duidelijk worden of het ook mag gaan meestrijden voor een plek in de playoffs. Voetballend gezien zeer onverdiend, maar uiteindelijk tellen de punten.....