Datum plaatsing: 09-02-2013 22:13:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - NAC 2 - 1

Vanavond heeft ADO Den Haag de broodnodige punten gepakt om in het linkerrijtje te blijven. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen, door doelpunten van Vicento en Chery in de tweede helft.

ADO Den Haag startte aanvallend. Doordat Wormgoor en Meijers geschorst waren, moest Steijn improviseren en hij koos ervoor om uiteindelijk Kolk op het middenveld te laten starten en Vicento op de vleugel te zetten. Visser moest dus alsnog op de bank plaatsnemen.

Een zeer aanvallend ADO dus, waar op het middenveld alleen Holla en Jansen voor defensieve intenties konden zorgen. Het pakte goed uit. ADO speelde de hele eerste helft prima. Het spel was gericht op de aanval, de spelers konden elkaar aardig vinden, ADO creeerde ook kansen en NAC had helemaal niets te vertellen.

Het duurde tot de tiende minuut eer er een goede kans was voor ADO. Na een mooie aanval, gaf Chery prima af aan Holla, die met een harde knap keeper ten Rouwelaar tot een redding dwong met een schot van 22 meter afstand. Een minuut of tien later had Mike van Duinen DE kans om de 1-0 te maken toen NAC slordig uitverdedigde, hij de bal kon overnemen en in plaats van af te geven op de meegelopen Kolk, zelf een zwak rollertje gaf.

Kolk speelde sowieso een prima wedstrijd. Met flair, energie en techniek, maakte hij indruk. In de tweede helft viel al snel de 1-0. Na een corner werd de bal slecht weggewerkt en wist Vicento de bal netjes in de lange hoek te plaatsen: 1-0.

Voor de zoveelste keer kreeg ADO daarna een rode kaart 'mee'. Jansen van NAC kreeg zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken na een vrij lichte overtreding op het middenveld. ADO ging er in eerste instantie voor de verandering goed mee om: nog geen vier minuten later gaf ADO-Jansen een prachtige bal op Chery, die de bal onder ten Rouwelaar door kon schuiven: 2-0.

Normaal gesproken einde verhaal, maar bij het huidige elftal is niets dat. ADO probeerde nog wel aan te vallen, maar op een kans van Van Duinen na creeerde het bijna niets meer. En toen NAC in de 82e minuut uit het niets met een kopbal de aanslutingstreffer maakte, stortte de organisatie in elkaar. Het is te danken aan de voortreffelijke Coutinho dat hij het schot van Hoy wist te pareren, waardoor NAC twee minuten voor tijd niet op gelijke hoogte kwam. De overige vijf minuten waren spannend, maar kansen waren er niet meer.

De eerste overwinning in 2013 is een feit, alsmede de derde thuisoverwinning van het seizoen. Volgende week komt Heerenveen op bezoek met 'Pannenkoek' van Basten. Als we die wedstrijd weten te winnen, dan zijn we een heel eind op weg naar het einddoel : de tiende tot de twaalfde plek. Dit weekend houdt ADO gewoon nog beslag op de achtste plek.

Spelers die positief opvielen: Malone, Coutinho, Beugelsdijk. Negatieve opvallers: de ingevallen Poepon, Supusepa. Ook Koppers maakt bij druk nog weinig indruk .En eigenlijk speelde ook Vicento een bescheiden rol, ondanks zijn doelpunt.