Datum plaatsing: 26-01-2013 22:35:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - Roda JC 2-2

ADO Den Haag heeft ook vandaag weer niet de volle winst weten te pakken. In een matige wedstrijd wist ADO tot twee keer toe op voorsprong te komen, maar in de 88e minuut moest het door een penalty toch weer een gelijkspel accepteren: 2-2.

Ondertussen wordt het een serieus probleem: ADO Den Haag wint geen wedstrijden meer. Het kan aardig voetballen en doet dat ook, maar op het moment dat het de voorsprong neemt, geeft het het initiatief weg, gaat achteruit lopen en vraagt feitelijk om problemen. Ook vanavond gebeurde dat weer tegen het laaggeklasseerde Roda JC.

In het ijskoude stadion verzamelden zich toch nog zo'n 8.000 man om de groen gelen hun eerste overwinning van 2013 te zien halen. Voor het eerst speelde ADO zonder Poepon, die nu toch echt zijn plek lijkt te zijn kwijtgeraakt. Voor hem stond niet Vicento of Kolk in de basis, maar werd Meijers als veredeld linksvoor geposteerd. Het was niet zo'n groot succes.

Toch startte ADO wel prima. Het had veel balbezit en combineerde knap. In de 8e minuut leverde dat de eerste grote kans op voor ADO. Chery (die voor de verandering een goede wedstrijd speelde) wist door te breken en gaf de bal op Holla, die de bal van dichtbij net niet in het goal lepelde.

Een paar minuten later was het wel raak. Toornstra gaf de bal mooi mee aan van Duinen en die kreeg de bal vanuit een moeilijke hoek mooi over de keeper heen: 1-0. Het bleek het begin van het einde. ADO zakte zoals zovaak weer helemaal in en het was wachten op de gelijkmaker. Roda kreeg ook twee grote kansen, maar Countinho zat er goed bij. Daarnaast werd ook Delorge een keer behoorlijk in de mangel genomen, maar gaf de scheids gelukkig geen penalty.

Vlak voor rust werd het toch 1-1. Uit een corner zat Coutinho er helemaal naast en kon Roda makkelijk inschieten: 1-1. Het was loon naar werken voor Roda en het loon van de angst voor ADO.

In de tweede helft mocht ADO dus weer helemaal overnieuw beginnen, maar dat deed het dan ook. Het omsingelde Roda en had mazzel dat het al vrij snel tegen tien man kwam te staan. Malki kreeg namelijk een onterechte rode kaart. Het leek alsof hij natrapte, maar zijn veter zat verstrikt in de veter van Van  Duinen en dat leverde een raar beeld op, waar Malki rood voor kreeg.

ADO begon nu de omsingeling compleet te maken. Roda had geen enkele intentie meer om te voetballen en zette een muur van verdedigers neer. Daar kwam ADO nog best wel doorheen, maar het was allemaal net niet. toch viel de 2-1, omdat ADO een terechte penalty kreeg in de 78e minuut. Holla schoot hem onberispelijk in. Daarna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, maar kreeg Roda uit een uitbraak één kans, die direct de gelijkmaker betekende. Wormgoor maakte in de 88e minuut hands bij een schot die anders het doel in zou zijn gegaan. De scheidsrechter had dan ook geen keuze om een penalty en een rode kaart te geven.

Die werd in twee instanties ingeschoten en dat betekende dus weer een gelijkspel voor ADO. Aan de tweede helft lag het niet, een enkele uitbraak en doelpunt kan gebeuden. Wat zorgen baart is de slechte eerste helft nadat ADO op voorsprong kwam.

Met zware uitwedstrijden tegen PSV en Ajax in het verschiet kan dit wel eens de laatste keer dit seizoen zijn dat we in het linkerrijtje hebben gestaan.