18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 23-01-2013 23:13:00

Fotoverslag: ruime overwinning ADO vrouwen op Anderlecht in BeNe League A

Zo'n 3800 toeschouwers zagen vanavond in het Kyocera Stadion de eerste wedstrijd in de kampioenspoule van de BeNe League.

Er werd uiteraard extra veel aandacht aan dit duel besteed, omdat nog nooit eerder twee teams uit verschillende landen in een competitieduel tegen elkaar uitkwamen.

Ondanks de barre winterse omstandigheden was de staat van het veld meer dan behoorlijk, dankzij de inspanningen van diverse vrijwilligers die de afgelopen dagen met man en macht aan het werk waren geweest om het veld en de tribunes sneeuwvrij te krijgen.

In de eerste 15 speelminuten leek Anderlecht de betere partij, maar de vrouwen van Sarina Wiegman leken daarna pas echt goed op stoom te komen en gingen volop in de aanval. In de 25e minuut zagen zij dit beloond door een doelpunt van Renate Jansen die uit een vrije trap voortkwam.
De eerste echte doelkans voor Anderlecht was vlak voor rust. Doelvrouwe Barbara Lorsheijd moest ver haar doel uit en zag de bal bijna achter zich in het doel verdwijnen, maar Sylvia Nooij bleef goed bij de les en wist de bal op de doellijn weg te koppen.

Zes minuten na de rust verdubbelde Michelle Vrieling - die later tot woman of the match werd gekozen - na een voorzet van Paola van der Veen, de score.
Onder het publiek, dat zich in de ijzige kou warm probeerde te houden met diverse lagen kleding en plaids, ontstond even later wat commotie toen scheidsrechter Blom een bal die over de doellijn van de Belgische keepster werd ingeschoten niet als doelpunt toekende.
Op slag van het Haags Kwartiertje besliste Renate Jansen de wedstrijd definitief. Op aangeven van Teresa Noala, die na dit seizoen naar de nieuwe Amerikaanse profclub Seattle Reign FC verkast, scoorde zij de 3-0.
Even leek de stand zelfs nog groter te worden voor ADO Den Haag. Sheila van den Bulk had de kans om de 4-0 in te koppen, maar zij kopte net naast het doel van Anderlecht.

Maar met de eindstand van 3-0 waren het team en de toeschouwers natuurlijk zeer tevreden. Terwijl de dames en supporters van Anderlecht nog een zeer lange reis voor de boeg hadden, terug naar België zonder punten.