18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 20-01-2013 16:50:00

Verslag en foto's Willem II - ADO Den Haag 1-1

ADO Den Haag heeft vanmiddag twee derde van de wedstrijd goed en knap gevoetbald, maar zich laten afbluffen door Willem II. De wedstrijd eindigde terecht in een 1-1 stand.

In winterse omstandigheden speelde ADO vandaag zijn eerste wedstrijd tegen Willem II, die de laatste en 18e plek in de Eredivisie bezetten. ADO Den Haag startte weer met Chery in de basis. Beugelsdijk was nog geschorst.

ADO speelde vanaf het begin met zelfvertrouwen en liet de bal makkelijk rondgaan. Spelers werden goed gevonden en Willem II had eigenlijk weinig in te brengen. Grote kansen leverde het in eerste instantie niet op, maar het werd de spelers van Willem II duidelijk dat er tegen dit -voetballende- ADO weinig te halen viel.

Met name Toornstra viel op. Samen met van Duinen en Poepon probeerden ze snel druk te zetten en zorgden daarvoor dat de aanval van Willem II tot niets uitliep.

In de twintigste minuut kwam ADO Den Haag dan ook op voorsprong. Na een eerste grote kans (en misser), nam Chery een corner en Jansen kon zijn eerste goal in Haagse dienst maken en deed dat ook met een kopbal. Een mooie assist voor Chery dus weer, die verder in de wedstrijd overigens zeer weinig goeds deed. Het veelvuldig balverlies van hem zorgde ervoor dat de offensieve bedoelingen van ADO steeds minder effectief werden.

Willem II wist een tijd lang niet hoe te reageren, maar in de 35e minuut wist het dan toch te herpakken. Het doelpunt dat Willem II maakte uit een countersituatie werd echter onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Het had op dat moment ook onterecht geweest, want ADO was heer en meester.  Toch had Willem II geroken waar de kansen lagen: op strijd viel er wat te halen.

In de tweede helft begon ADO wederom goed. Bij tijd en wijle wist ADO zeer fraai te combineren, maar tot grote kansen leidde het allemaal niet. En aangezien ADO ging denken dat deze wedstrijd vrij gemakkelijk te winnen was, ging Willem II wederom in de strijd en won die met verve. Het had daarvoor wel enkele harde overtredingen nodig, die eigenlijk met rood bestraft hadden moeten worden. Eerst was het Mike van Duinen wiens enkels bijna afgezaagd werden en daarna was het Mulder die een elleboog gaf aan Chery. Diezelfde Mulder kon een tiental minuten later knap de 1-1 maken, dus daar valt toch over na te denken.

Ondertussen raakte de hagenaars de grip steeds meer kwijt. Willem II begon te stormen en ADO verloor de strijd. Gelukkig was Countinho er om de ploeg van meer onheil te behoeden, maar ADO had aan het einde van de rit gewoon met lege handen kunnen staan. Al met al was de 1-1 verdiend, vanwege het overwicht wat de haagse formatie had gedurende grote delen van de wedstrijd. De grootste kansen waren echter voor Willem IIn en dat geeft te denken.

Aan Haagse kant viel verder vlak voor tijd nog Santi Kolk in, voor zijn rentree in het nederlandse voetbal. Volgende week zal ADO tegen Roda goed aan de bak moeten om zijn plek in het linkerrijtje veilig te stellen.

Klik HIER voor de statistieken van deze wedstrijd

Vanwege de winterse omstandigheden werd er vanmiddag besloten met oranje ballen te spelen

Men had de lijnen ook oranje kunnen maken, maar wit stond toch wat mooier

Onderonsje tussen Geert den Ouden en Maurice Steijn

Het uitvak liep voor de wedstrijd langzaam maar zeker vol

Er was er één vanmiddag die het zeker warm had vanmiddag, en dat was de mascotte van Willem II

In de rust werd het gras nog gauw even schoongeveegd,

terwijl assistent-trainer Henk Fräser voor Eredivisie Live nog even mocht terugblikken op de eerste helft

Sommige mensen waren zo snugger om een plaid mee te nemen om zich tegen de bittere kou te wapenen