Datum plaatsing: 10-01-2013 18:24:00

Verslag en foto's oefenwedstrijd ADO Den Haag - V.U.C

ADO Den Haag heeft donderdagmiddag tijdens het trainingskamp in Spanje met 9-0 van stadsgenoot V.U.C. gewonnen. De stand bij rust was 4-0 in het voordeel van de "thuisploeg".

Voor het eerst sinds lange tijd speelden ADO Den Haag en V.U.C. weer een wedstrijd tegen elkaar. Het duel werd op het veld gespeeld waar ADO Den Haag deze week trainde.

Dit vergde enige improvisatie. Want zoals bekend ligt het veld in de bergen en de smalle steile weg met veel hobbels en kuilen naar het veld is niet echt geschikt voor een spelersbus waarover V.U.C. deze week bschikt. Maar een oplossing was al snel gevonden. De bus kon boven bij een leegstaand gebouw geparkeerd worden en de spelers werden met de kleine spelersbusjes van ADO Den Haag naar het veld vervoerd.

Er was een Nederlands arbitraal trio geregeld, dat bestond uit scheidsrechter Van Drunen en de grensrechters v.d. Zwan en Hak die deze week een aantal oefenwedstrijden in de regio arbitreren.

ADO Den Haag begon de wedstrijd met de spelers die vanochtend tijdens de korte oefenpartijtjes de oranje hesjes droegen. Dit waren Coutinho, Malone, Wormgoor, Supusepa, Jansen, Meijers, Holla, Toornstra, Chery,  Van Duinen en Poepon.

Al in de derde minuut had ADO Den Haag de kans op voorsprong te komen, maar het schot van Kevin Jansen ging net niet in het doel van doelman Lakwijk van V.U.C. Maar even later was het dan toch raak, in een kwartier tijd scoorde ADO drie doelpunten. Het eerste doelpunt was voor Holla die op een voorzet van Meijers inschoot. De twee doelpunten daarna kwamen op naam van Chery, die deze wedstrijd goed op dreef was. V.U.C. had weinig in te brengen en zag een half uur voor rust de achterstand op 4-0 komen door een benutte strafschop die door Holla goed ingeschoten werd. De 4-0 werd ook de ruststand.

Na de rust ontstond er enige consternatie doordat de door een tijdklok aangestuurde veldsproeiers aan een kant van het veld opeens hun werk gingen doen. Na telefonisch contact met de terreineigenaar kon voorkomen worden dat de rest van de sproeiers aansloegen. De spelers lieten zich door het kleine incident niet van de wijs brengen en scoorden rustig door. Het 5e doelpunt kwam 10 minuten na rust op naam van Poepon.

En ook Kevin Jansen mocht een doelpunt op zijn naam schrijven. Een kwartier voor het eindsignaal wisselde trainer Maurice Steijn Holla, Toornstra en Van Duinen voor Visser,  Danny Bakker (1e jaars A-jeugd) en Vicento.
Vlak erna bracht Supusepa de score op 7-0 en een paar minuten erna scoorde de net in het veld gekomen Vicento op assist van Chery het achtste doelpunt van de wedstrijd. Meteen daarna werd de man of the match, Chery, gewisseld voor Elbers. En ook die wist te scoren. Vlak voor tijd bracht hij de eindstand van 9-0 op het scorebord.

De dubbele cijfers werden net niet bereikt maar Maurice Steijn liet weten tevreden te zijn over het vertoonde spel en het resultaat. Vrijdag volgt er nog een lichte training in Spanje waarna men 's avonds laat terug naar Nederland terugreist.

De  spelersbus van VUC werd vanaf het ADO spelershotel naar het afgelegen trainingsveld geloodst.

De spelersopstelling van VUC

Het Nederlandse arbitrale trio bestond uit de heren Hak, van Drunen en v.d. Zwan

Hoofdredacteur van het ADO-journaal Alberto was druk bezig een verslag van deze wedstrijd te maken voor zijn website.

De lijnen waren vandaag opnieuw gekalkt, maar dat was niet 100% goed gegaan, zo te zien

Het was stil aan de overkant, kwam het uit de kelen van deze supporters van VUC

De sproeiers gingen vlak na rust onbedoeld aan

De ijlings erbij geroepen terreinmeester voorkwam meer ellende

Na de wedstrijd konden de heren van VUC de moeilijk begaanbare trap naar boven nemen