Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 25-01-1963 19:23:00

ADO versloeg Feijenoord op besneeuwd veld met 0-5

Op een besneeuwd bijveld van het Feijenoord stadion speelde Feijenoord gisteravond een oefenwedstrijd tegen ADO als voorbereiding voor de Europacupwedstrijd tegen Reims op 6 februari.

De Hagenaars zonder Mick Clavan en Peter Hoet spanden zich het meest in en wonnen met redelijk technisch spel met 5-0 Bij de rust keken enkele duizenden toeschouwers en de leiders van Feijfenoord al bedenkelijk, want ADO was reeds vier keer tot daden gekomen.

Direct na het begin al schakelden Smit en Haak -  technisch zeer bekwaam op het besneeuwde veld - de vleugelspelers Moulijn en Bennaars volkomen uit Van der Gijp. Bouwmeester en Kruiver hadden in het centrum niets in te brengen tegen Jan Villerius die goed werd gesteund door de halfspelers Dusbaba en Aardse.

In de tiende minuut zette Dusbaba goed door.  Heijnen - in een moeilijke positie - kreeg de bal toegespeeld en tegen zijn harde schot had Eddy Pieters Graafland geen verweer (0-1) ADO bleef sterker maar hield het spel t ekort om de veldmeerderheid in doelpunten om te zetten.

Tien minuten voor de rust werd de stand drie keer opgevoerd: Schuurman, Feldmann en Den Engelse zorgden er in snelle opeenvolging voor dat het scorebord 0-4 aanwees.

In de tweede helft waren in beide teams enkele spelers gewisseld.  Feijenoord had Kerkum en Libregts vervangen door Romeijn en Bergholtz en ADO had Van Vianen en Trommel opgesteld in plaats van Oostrum en Den Engelse.

De Rotterdammers gebruikten na de rust voornamelijk de buitenspelval om meer ADO-doelpunten te voorkomen. Een kwartier vóór tijd bepaalde Schuurman de eindstand: 0-5.