Datum plaatsing: 01-12-2012 20:31:00

Verslag en foto's FC Twente - ADO Den Haag 2-0

ADO Den Haag is zijn ongeslagen status in uitwedstrijden kwijt. In een eenzijdige wedstrijd wist ADO Den Haag lang op de been te blijven, maar na een onterechte rode kaart voor Chery, wist FC Twente gemakkelijk te winnen: 2-0

ADO Den Haag startte in de volgende opstelling: Coutinho, Omeruo, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Janssen, Holla, Toornstra, Chery, Poepon, Van Duinen.

Bij FC Twente startte Bulykin in de basis. De ex-topscorer van ADO mocht voor het eerst dit seizoen in de basis opdraven.

FC Twente begon sterk. Het joeg ADO Den Haag op en ADO kwam daardoor niet aan voetballen toe. Daardoor was er bijna alleen maar balbezit voor FC Twente en werd ADO in het eigen strafschopgebied omsingelt. FC Twente kreeg niet echt grote kansen. Fer kreeg als eerste een kopkansje nadat Douglas van rechtsging  een mooie voorzet gaf. De bal ging echter hoog over.

Vlak daarna was het weer Fer die eerst een bal hard op Coutinho schoot en daarna redde Coutinho ook nog eens knap op de rebound. Deed ADO dan niks? nee, eigenlijk niet. Het hield de bal tegen en had nauwelijks balbezit.

Dat veranderde pas na 30 minuten. Toen ging FC Twente een klein beetje gas terug te nemen en het werd wat slordiger. De twijfel sloop in de ploeg en ADO ging voelen dat er wat te halen viel. Het kreeg in korte tijd ineens 4 corners uit elkaar. Grote kansen kwamen er niet, maar de schrik was voelbaar in het Enschedese kamp.

Na de rust wilde ADO natuurlijk het spel op dezelfde manier voortzetten en dat ging ook prima. Totdat Chery in de 49e minuut op het middenveld een wilde overtreding beging. Scheidsrechter wegereef beloonde de actie met een volledig onterechte driecte rode kaart, maar uiteraard was het de schuld van Chery dat hij op het middenveld een domme overtreding beging.
Het bleek het begin van het einde. Nog geen vijf minuten stond het 1-0, nadat Bulykin een mooie assist gaf op de zeurende Tadic: 1-0.

FC Twente wilde doordrukken en ADO bleef met de rug tegen de muur staan. Toch slaagde FC Twente er niet in nog een keer te scoren. Bulykin schoot nog een keer op de paal en er waren wat kansen voor Fer en Tadic. En toch voelde ADO rond de zeventigste minuut dat er nog steeds iets kon.

Middels kleine aanvalletjes gaf het wat speldeprikjes. Jansen kreeg een kans en ook Wormgoor kreeg een kopkans uit een corner. Net toen Steijn een laatste aanvallende poging wilde doen door Vicento in te brengen, maakte Bulykin de wedstrijd af. De buitenspelval viel niet dicht en Bulykin kon in twee pogingen de bal hard in het goal rossen: 2-0.

Dat was ook daadwerkelijk het einde van de wedstrijd. ADO Den Haag is zijn ongeslagen status kwijt in uitwedstrijden en zal ongetwijfeld weer lang moeten wachten eer het 7 uitwedstrijden op rij niet verliest.