Datum plaatsing: 23-11-2012 23:18:00

Verslag en foto's NAC Breda - ADO Den Haag 0-3

ADO Den Haag heeft zijn ongeslagen status in uitwedstrijden weer weten te behouden. Na een slaapverwekkende eerste helft, maakte ADO in de tweede helft korte metten met NAC: 0-3

ADO Den Haag startte toch enigszins verrassend weer met van Duinen in de basis in plaats van Vicento. Verder waren er geen verrassingen.

De opdracht van NAC was vooraf helder: niet verliezen en eigenlijk gewoon winnen. ADO Den Haag had zichzelf voorgenomen zich nu eens niet af te laten bluffen in het eerste kwartiertje. Dat leverde uiteindelijk een dramatische eerste helft op. ADO Den Haag nam geen enkel initiatief naar voren en NAC kreeg niets voor elkaar. Toch wist het na knullig uitverdedigen in de 13e minuut nog bijna op voorsprong te komen. De goal werd echter terecht afgekeurd wegens hands.

Verder was er werkelijk niets vermeldenswaardig op de ene kans van ADO na. Van Duinen schoot op goal, ten Rouwelaar liet de bal los en Chery schoot de bal tegen de keeper op in plaats van over hem heen. Verder was het NAC die in ieder geval probeerde aanvallend te spelen. Het creeerde desondanks nauwelijks iets, maar had in ieder geval de juiste intenties.

In de tweede helft maakten beide ploegen de slechte eerste helft goed. Zowel ADO als NAC leken wat aanvallender te willen spelen en het tempo ging omhoog. De eerste kansen waren voor ADO, maar daarna was het toch NAC dat ging domineren en ook wat kansen kreeg.

ADO bleef weinig creeeren, maar kwam wel op voorsprong. Een van de spaarzame corners werd door de wederom uitblinkende Tommy Beugelsdijk met zijn linkervoet keurig ingeschoten: 0-1. Daarna wilde NAC nog harder en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Ze kregen welgeteld één kans, maar oud-ADO-er Luijckx schoot recht in de handen van de attente Coutinho.

Daarna werd het al snel 0-2. De goed spelende Poepon gaf een mooie steekbal op Chery, die in de korte hoek hard inschoot: 0-2. En een paar minuten later was het 0-3. Chery werd niet afgefloten voor buitenspel en kon doorgaan op de keeper. De verdediger haalde hem neer en een rode kaart en een strafschop was het gevolg.

Holla maakte een mooi gebaar door de strafschop niet op te eisen, maar hem aan de onder vuur liggende Poepon te gunnen. Hij had geen last van druk en maakte keurig de 0-3.

En zo haalde ADO alweer zijn derde uitoverwinning binnen dit seizoen (VVV en Heerenveen gingen eerder ten onder) én hield het de nul, zodat het doelsaldo weer positief is. Een prettig vooruitzicht, want aankomende week staat de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma.

Uitblinker van de wedstrijd was Tommy Beugelsdijk. En zeker niet voor het eerst. Een mooi herstel voor hem na zijn moeilijke wedstrijd tegen PSV vorige week.

Klik HIER voor de ADOstats.nl Statistieken van deze wedstrijd.