Datum plaatsing: 17-11-2012 22:05:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - PSV (1-6)

ADO Den Haag ging zaterdagavond roemloos ten onder tegen PSV. In de rust stond het al 0-3 voor de Eindhovenaren. PSV maakte er in de tweede helft nog 3 drie doelpunten bij, Vicento wist het enige doelpunt voor ADO Den Haag te scoren.

ADO Den Haag heeft het de club uit de lichtstad vanaf het eerste tot het laatste fluit signaal geen moment moeilijk gemaakt.

Door de blesure van Robert Zwinkels stond eerder dan gepland Gino Coutinho weer in de goal en als gevolg van de schorsingen stond Malone op de plaats van Omeruo en verving Kevin Visser Danny Holla.

De wedstrijd begon goed voor de PSV'ers, binnen 30 seconden na de aftrap moest Coutinho al handelend optreden waardoor hij al snel een doelpunt voorkwam. Nog geen 2 minuten daarna leed ADO Den Haag balverlies op de helft van de tegenstander waardoor PSV opnieuw een goede kans kreeg maar ook ditmaal wist Coutinho een doelpunt te voorkomen. Een van de spaarzame aanvallen van ADO Den Haag werdt door Poepon van afstand goed op goal geschoten maar PSV Keeper Boy Waterman wist de bal naast te tikken.  Daarna ging het spel op en neer en wist ADO geen kansen te maken en PSV leek niet op vol vermogen te spelen. Echter in de 14e minuut schakelden de Eindhovenaren een tandje bij wat het eerste doelpunt van de avond opleverde.

Doelpogingen van Toornstra, die als gevolg van de afwezigheid van Holla de vrije trappen voor zijn rekening nam, Visser en Vicento wisten geen van alle het doel te treffen of werden door Waterman gekeerd.

ADO Den Haag speelde voornamelijk vanuit de verdediging en dus de op eigen helft. Daar werd het balletje rond gespeeld en leed men onnodig veel balverlies. Strootman en Mertens konden mede door deze kadootjes in het eerste bedrijf van deze wedstrijd beiden scoren wat er voor zorgde dat er een ruststand van 0-3 op het scorebord stond.

Steijn had voor de tweede helft in zijn selectie ingegrepen: Chery was in de kleedkamer achtergebleven, voor hem mocht Mike van Duijnen het proberen en Kevin Visser werd vervangen door Supusepa.

Met het oog op het feit dat PSV deze week nog Europa League moet spelen was de verwachting dat PSV de tweede helft misschien gas terug zou nemen. Maar de club van Dick Advocaat ging in de tweede helft verder met waar het de eerste helft gebleven was. Wederom door onnodig bal verlies van de Haagse spelers, Beugelsdijk speelde de bal simpel in de voeten van Mertens die dit kadootje gretig aannam en een voorzet gaf op Wijnaldum die de 0-4 scoorde.

Deed ADO dan helemaal niks goed? jawel, door de omzettingen op het middelveld was er iets meer druk op PSV en wist ADO een aantal keren in de buurt van het goal te komen. Poepon, van Duinen en Jansen kregen nog wat kansjes maar meer dan kansjes waren het niet. In de 62e minuut wist Vicento met een fraai schot van buiten de 16 zijn 2e basisplaats van dit seizoen met een doelpunt op te luisteren. Echter PSV was daar niet van geschrokken en prikte middels Derijck en Engelaar er nog 2 bij waardoor de grootste thuisnederlaag ooit tegen PSV op het scorebord werd gezet.

Vrijdag om 20:00 uur staat in Breda de wedstrijd tegen NAC op het programma.