16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 10-11-2012 23:23:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - AZ (2-2)

ADO Den Haag heeft vandaag een puntje overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AZ. Na een afschuwelijke eerste helft, was de tweede helft een heel stuk spannender en hielden zowel ADO als AZ een punt over aan het duel in de middenmoot.

ADO Den Haag startte met Vicento in de basis, die de plek innam van Mike van Duinen, die oververmoeidheidsverschijnselen had. Verder startte ADO in de vertrouwde opstelling.

De 10.340 toeschouwers hadden de eerste 15 minuten niet te klagen, want ADO startte prima. Er werd goed overgespeeld en voor het eerst in tijden leek het middenveld wat beter in controle te zijn. Het mooiste voorbeeld ervan was een counter, die zeer mooi uitgespeeld werd. Een kans werd het echter niet, want rondom de 16 meter werd de bal zomaar weggegeven.Het tekende echter wel weer eindelijk eens dat er ook voetbal in de ploeg zit. De eerste echte kans was voor ADO, uit een corner wist Beugelsdijk bijna in te koppen.

Wat ons betreft mag Beugelsdijk ondertussen een sensatie genoemd worden. Rustig, beheerst, sterk en met overzicht weet hij al weken de haagse defensie te leiden. Een groot compliment waard en hopelijk gaat ADO snel in gesprek met hem over verlenging van zijn contract.

Toch was het AZ dat op voorsprong kwam. Nadat ADO appelleerde voor hands bij het strafschopgebied van AZ, wist AZ vlijmscherp te counteren. Zwinkels kwam te snel zijn doel uit en Falkenburg kon mooi de 0-1 maken in de twintigste minuut. Daarna was alle scherpte bij ADO weg. De ploeg kreeg geen bal meer bij een medespeler en AZ kon doen en laten wat het wilde. Dat deed het ook, maar het weigerde op zoek te gaan naar de beslissing. Vervolgens wist ADO ook nog eens te profiteren van een blunder in de AZ defensie waardoor Vicento keurig de 1-1 op het bord kon zetten.

Na rust gaf scheidsrechter Bossen al na een minuut een penalty voor ADO Den Haag, die keurig werd ingeschoten door Holla: 2-1. Daarna gebeurde er heel lang niets. Het was een gekabbel van jewelste. ADO kon het spel niet maken, maar ook AZ kreeg weinig tot niets voor elkaar. Niemand kreeg grote kansen, maar iedereen voelde dat de wedstrijd er nog niet op zat.

En dat klopte. Na een minuut of 66 scoorde Altidore na een prachtige individuele actie schitterend de 2-2. Het doelpunt kwam uit de lucht vallen, maar was desondanks verdiend. Daarna gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning. Zonder tot mooi voetbal te komen, leverde dat een behoorlijk spektakel op, want spannend was het.

In een opstootje kreeg Holla wel weer een gele kaart,waardoor hij er tegen PSV niet bij zal zijn. Zonde, want het is niet zijn eerste kaart die hij dit seizoen heeft gekregen wegens praten of reageren op tegenstanders.

Al met al waren beide ploegen redelijk tevreden met de 2-2. ADO speelde met name de eerste helft heel zwak, maar herstelde goed na de treffer van Vicento. Uitzonderlijk zwak speelden Omeruo en helaas Poepon, al versierde hij wel de penalty. Maar ook Chery en Toornstra spelen onder hun kunnen, of wellicht kunnen ze toch minder dan wij van ze verwachten.
Volgende week wacht de volgende thuiswedstrijd tegen PSV. Sinds 1991 wonnen we niet meer van hen dus hoog tijd daar eens verandering in te brengen!

Klik HIER voor de ADOstats.nl statistieken van deze wedstrijd.