Datum plaatsing: 05-11-2012 22:13:00

Beloftencompetitie: Verslag en foto's ADO Den Haag - FC Volendam

Vanavond speelde jong ADO Den Haag voor het eerst dit seizoen weer op het kunstgras van Vredenburch een wedstrijd voor de beloftencompeitie divisie B.

ADO Den Haag begon fel aan de wedstrijd, wat resulteerde in een eerste doelkans voor Charlton Vicento in de eerste minuut, maar nog geen minuut later was het Volendam dat op voorsprong kwam. De kansjes daarna voor ADO Den Haag voor onder andere Elbers en Tano werden niet benut. De Volendammers waren succesvoller in het benutten van hun kansen, en wist de score na 25 minuten speeltijd te verdubbelen.
Maar lang kon het team van trainer Berry Smit daar niet van genieten, want ADO kwam in de 27e minuut weer terug in de wedstrijd door een doelpunt van Vicento, wat de stand op 1-2 bracht. Maar ook die stand werd gauw teniet gedaan door de Volendammers. Een kwartier voor rust scoorde Marengo de 1-3. Dat werd ook de ruststand.

Na de rust kwam Giovanni Korte ten koste van Ramon Leeuwin, die weer wedstrijdfit is en de hele eerste helft weer had meegespeeld,  het veld in. ADO Den Haag bleef aandringen bij het doel van Jasper van Gelderen, maar tot scoren kwam het niet. En dus waren het weer de Volendammers die hun kansen goed wisten te  benutten, tien minuten na rust scoorde de razendsnelle Marengo zijn  tweede doelpunt van de wedstrijd: 1-4.
ADO wist in het Haags kwartiertje weer wat terug te komen door weer een doelpunt van Vicento en in de slotminuut wist Stanley een toegewezen strafschop goed te benutten, wat de eindstand op 3-4 bracht.

Volendam staat nu na drie duels aan kop van de competitie met 9 punten uit drie wedstrijden. ADO Den Haag moet het met een voorlopig gedeelde 6e plaats stellen met 3 punten uit drie wedstrijden.

Opstelling ADO Den Haag: Martijn de Zwart; Ramon Leeuwin (46. Giovanni Korte), Tom Broekhuizen, Steve van Kesteren, Christian Supusepa, Kevin Visser, Kevin Tano, Paul Mulders, Charlton Vicento, Adil Tihouna (70. Papito Merencia), Stanley Elbers