Datum plaatsing: 02-11-2012 21:54:00

Verslag en foto's Roda JC - ADO Den Haag 0-0

ADO Den Haag is in de competitie buitenshuis nog steeds ongeslagen. In een zouteloze wedstrijd werd het 0-0 tegen Roda.

ADO Den Haag startte met dezelfde elf als tegen FC Groningen: Dion Malone startte dus in de basis.

Roda startte wat feller dan ADO, maar de eerste goede kans was toch voor ADO in de zesde minuut. Meijers stoomde door de verdediging heen en kon uithalen in de korte hoek, hij schoot echter net naast.

ADO en Roda gingen gelijk op. Voorzichtig en afwachtend kan het spel genoemd worden. Aan de ene kant terecht: dat is de manier waarop we al veel punten hebben gehaald. Goed omgaan met de ruimte die de tegenstander geeft. Maar dat deed ADO helaas niet. Het middenveld van ADO is al weken hopeloos uit vorm. De vrije trappen van Holla zijn krachteloos, de passjes van Toornstra te hard, te zacht of te mooi. Maar in ieder geval niet zoals hij ze bedoelt. En daardoor worden de aanvallers nauwelijks betrokken in het spel.

Chery creeert soms uit zichzelf iets en dat levert dan wel gevaar op. Zo was een geplaatst afstandschot bijna goed voor de 0-1. Roda creeerde nauwelijks kansen, al zag het er soms wat gevaarlijk uit. Malki is gewoon een goede voetballer. De grootste kans was voor Poepon. Na een mooi een-tweetje met Chery kwam hij oog in oog met de keeper, maar de keeper redde knap.

Het knapste schot was van Steijn, die uit boosheid over een gele kaart een kluit aarde wegschopte, alleen direct op de vierde man. En aangezien die direct aangaf tegen scheidsrechter Wegereef  dat hij van het veld moest, was een opstootje geboren. Fraser bemoeide zich ermee en Steijn excuseerde zich en zo liep het met een sisser af.

In de tweede helft was een mooi ingestuurde vrije trap bijna goed voor de 0-1. Maar de keeper was weer alert en redde. Daarna gebeurde er heel lang niks. Af en toe een kansje voor beide ploegen, maar niks bijzonders. Uit een corner kreeg Beugelsdijk nog een grote kopkans, maar de bal werd door een verdediger van de lijn gewerkt.

Uit de counter wist Roda bijna direct te scoren en daarna belandde de bal nog een keer op de lat. Maar meer spektakel was er niet. Roda kon nog een beetje duwen in de laatste minuten en dat leverde nog een paar spannende momenten op, maar de 0-0 was al met al terecht.

ADO blijft dus uit ongeslagen en mag het de volgende week opnemen tegen AZ.