Datum plaatsing: 30-10-2012 23:20:00

Foto's en verslag FC Groningen - ADO Den Haag 1-0 (beker)

Het bekeravontuur van ADO Den Haag zit er alweer op. In de Euroborg werden de hagenezen terecht uitgeschakeld. ADO Den Haag kon geen moment aanspraak maken op de winst en alhoewel FC Groningen het ook niet erg goed deed, wilden zij in ieder geval winnen,wat ze ook deden: 1-0

ADO Den Haag startte met Dion Malone op de rechtsbackpositie voor Omeruo, die nog een beetje geblesseerd was. Hij zat dus op de bank. Verder waren er geen verrassingen.

Over de wedstrijd valt verder weinig te zeggen. In de eerste helft gebeurde er hoegenaamd niets. Pas in de 17e minuut viel de eerste corner te noteren, die voor ADO was. Verder was zowel FC Groningen als ADO aan het afwachten op degeen die als eerste het spel wilde maken. En beide ploegen wilden dat eigenlijk niet.
Halverwege de eerste helft werd ADO vanuit het niets een minuut of drie gevaarlijk. Het creeerde vier hoekschoppen en wat halve kansen en FC Groningen wankelde. Het aanvallende spel werd afgesloten met een geplaatst schot van Meijers uit een rebound . Keeper Luciano was al gepasseerd, maar Kwakman kon de bal van de lijn koppen.

Daarna was ADO nauwelijks meer op een aanval te betrappen. En uit de eerste de beste aanval die FC Groningen eindelijk wist te creeeren scoorde het ook direct. Chery verloor weer eens de bal, Malone moest daardoor twee man dekken. Dat was was wat veel en de voorzet die daarop volgde werd door de Leeuw ingekopt.

Vlak voor rust had FC Groningen op 2-0 kunnen staan, nadat Zwinkels een bal uit zijn handen liet glippen en FC Groningen twee keer vrij kon inschieten. De eerste bal belandde echter op de lat en de tweede werd katachtig door Zwinkels tegengehouden.

In de tweede helft ging ADO 1 op 1 spelen: Malone ging naar het midden, Wormgoor ging eruit en Omeruo werd als rechtsback ingezet.

Van de aanvallende intenties was op het veld echter niets terug te zien. De man meer op het middenveld  zorgde niet voor meer overwicht. Sterker, voor de derde wedstrijd op rij was het middenveld de zwakste schakel. Toornstra, Jansen, Holla, konden elkaar niet vinden, grossierden in balverlies en FC Groningen was heer en meester, zonder overigens kansen te creeeren .

Het was dus al met al een heel slappen en slechte bedoening. Chery en Poepon werden nog gewisseld, beiden speelden ook weer heel zwak. Elbers en Vicento konden het ook niet waarmaken. ADO kreeg pas in de 90e minuut nog twee kansjes: eerst middels een vrije trap op een perfecte plek voor Holla, maar zijn schot was veel te zacht en vlak daarna had Vicento nog een kans en in de 94e minuut nog Elbers en daarna in de rebound Jansen. Het mocht niet baten. ADO Den Haag ligt uit de beker,maar veel zorgelijker is dat het voetbal nu al weken uit de ploeg is en dat er geen stijgende lijn hierin te ontdekken is. Vrijdag zal de ploeg tegen Roda het anders moeten doen. De kans lijkt ons aanwezig dat Steijn zijn bijna heilige basiselftal wel eens goed door elkaar gaat husselen.