Datum plaatsing: 27-10-2012 22:31:00

Verslag en foto's ADO Den Haag -Willem II

ADO Den Haag heeft zaterdagavond eindelijk de eerste thuiswinst van het seizoen weten te behalen. Door een door Holla benutte penalty een een doelpunt door Mike van Duinen wist ADO Den Haag in een verder zwakke wedstrijd de overwinning zeker te stellen.

ADO Den Haag startte in zijn vertrouwde opstelling. Zwinkels stond weer of nog op de goal en verder waren er geen verassingen. En ADO startte goed. In de eerste minuut creeerde het al een kans en uit de corner wist Meijers met een schitterend schot van een meter of 25 uit te halen. Slechts de keeper van Willem II zag de bal aankomen en wist hem net uit de kruising te tikken.

Het gaf aan dat ADO heel erg gericht was op de eerste thuisoverwinning van dit seizoen (en overigens pas de tweede van dit kalenderjaar). ADO speelde prima en Willem II had weinig in te brengen. Na een kwartiertje stilde de eerste storm en kwam Willem II iets beter in de wedstrijd. Het kreeg een paar kleine kansjes met afstandschoten, maar echt gevaarlijk werd het niet. Al met al lijkt Willem II een heel beperkte ploeg die vooralsnog niet alteveel pretenties mag hebben ten aanzien van prolongatie van verblijf in de Eredivisie.

Maar ADO had het toch moeilijk. Het kan moeilijk het spel maken en vond het dus moeilijk om de snelheid in de wedstrijd te houden. Het middenveld blijft het moeilijk hebben. Juist die linie zou de kracht van ons ADO moeten zijn, maar met name Toornstra lijkt toch maar niet zijn echte vorm te vinden waardoor de spitsen ook maar moeizaam aangespeeld worden.

Toch kreeg ADO wel genoeg kansen. Toornstra kwam een paar keer dreigend voor, van Duinen ook en ook Poepon had een mooie kopkans in de eerste helft op de openingstreffer.

Willem II haalde de rust met 0-0 en het publiek werd ongeduldig en trakteerde de spelers op een fluitconcert. In de tweede helft begon ADO weer scherp. Meijers was heel dicht bij de openingstreffer, maar weer lukte het niet niet. Na verloop werd ADO weer slordiger en zakte de ploeg steeds dieper weg. Een goal leek nauwelijks meer in de maak.

Gelukkig was het de weer voortreffelijke Beugelsdijk die bij een corner met een elleboog werd neergehaald in de 16 meter van Willem II, waardoor scheidsrechter Wiedemeijer een penalty en een rode kaart gaf. Achteraf gaf de scheidsrechter aan dat hij de rode kaart niet had gegeven om het verhinderen van een kansrijke doelpoging, maar om de elleboog zelf. Een beslissing die te verdedigen valt, al was Willem II het hier uiteraard niet mee eens.

Hiermee kantelde de wedstrijd. Holla schoot keurig raak en de man-meer situatie kwam Willem II niet meer te boven. Niet dat ADO nu zo goed ging spelen - het tempo en de nauwkeurigheid bleef vrij dramatisch-, maar Willem II kwam nu helemaal niet meer bij het doel van ADO terecht. En ADO kreeg ook nog voldoende kansen. Chery speelde weer zeer onzorgvuldig en vergat ook nog eens bij herhaling de zo naar een goal verlangende Poepon de kans te geven te scoren. Poepon speelde een moeilijke wedstrijd, maar was toch weer veel betrokken bij gevaarlijke situaties en hij blijft werken en om de bal vragen.

Vlak voor tijd werd het gelukkig nog 2-0. Chery speelde Meijers aan, die voorgaf op van Duinen. Die maakte de beslissing met een mooie strakke bal. Ook voor hem was de goal belangrijk, want hij heeft veel kansen nodig om tot scoren te komen.

Aankomende week spelen we tegen FC Groningen-uit voor de beker. Dan gaan we eens kijken hoe goed de ploeg uit Groningen ervoor staat en of ADO in een uitwedstrijd wederom wat lekkerder tot spelen kan toekomen.

Vooralsnog heeft ADO 14 punten uit 10 wedstrijden, waarmee het prima in het linkerrijtje staat.

Klik HIER voor de statistieken van deze wedstrijd.