Datum plaatsing: 12-10-2012 22:48:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's ADO Den Haag - PEC Zwolle

Na de nederlaag afgelopen maandag tegen FC Twente stond ADO Den Haag voor het begin van de wedstrijd tegen Zwolle met 4 punten verschil op koploper FC Twente.

Om aansluiting te houden moest er vanavond dus gewonnen worden.

De Haagse dames  lieten al snel merken dat ze de achterstand niet wilden laten oplopen en gingen zoals gewoonlijk fel van start, wat resulteerde in een aantal doelkansen voor onder andere Renate Jansen en Lineth Beerensteyn.
Na een kwartier speeltijd scoorde Teresa Noyala het eerste doelpunt voor ADO Den Haag in deze wedstrijd na een vrije trap van Sheila van den Bulk.
Vijf minuten later vormden Renate Jansen en Lineth Beerensteijn samen een prachtige combinatie voor het doel van de Zwolse Doelvrouwe Nadja Olthuis, maar Jansen stuitte op een ongelukkige manier op de ver uitgelopen keepster.  Nog geen minuut later scoorde Lydia Borg van de tegenpartij de gelijkmaker en Zwolle bleef druk zetten en wist daardoor een paar minuten later de Haagse doelvrouwe Barbara Lorsheijd te verschalken.
Maar de Haagse speelsters lieten zich niet ontmoedigen,want zij waren het ook die terecht overwicht hielden en dat uitte zich dan ook in de 2-2 door Renate Jansen op een voorzet van Teresa Noyola.
Een minuut voor rust scoorde Sheila van den Bulk de 3-2.

Zwolle kwam na rust sterk uit de startblokken en bracht ADO Den Haag een aantal keren in een gevaarlijke sitatie. Maar ADO Den Haag hield overwicht en wist toch nog een keer bijna te socren maar de bal belandde op de paal. Maar in de 69e minuut was het dan wel raak. Op een mooie voorzet van Kitty Suzan scoorde de sterk spelende Renate Jansen dan toch de 4-2 en zette daarmee de eindstand op het scorebord.

Doordat FC Twente gelijk speelde tegen SC Heerenveen heeft ADO Den Haag nog maar 2 punten achterstand op de koploper in de competitie.