Datum plaatsing: 08-10-2012 21:26:00

Vrouwenvoetbal: ADO Den Haag verliest nipt van FC Twente (2-1)

FC Twente voert de ranglijst in de BeNe League Oranje aan, en ADO Den Haag volgt met maar 1 punt verschil op de tweede plaats. Bij winst zou ADO Den Haag dus de eerste plek kunnen innemen!

De wedstrijd leek voor ADO Den Haag na 17 seconden speeltijd goed te beginnen. Door een misverstand in de vedediging van Twente kreeg ADO de kans om te scoren, Renate Jansen schoot de bal in het doel van Twente,  echter de grensrechter keurt het doelpunt af wegens buitenspel.

Daarna was Twente even wakker geschud en controleerde de wedstrijd in de Grolsch Veste. Hetgeen in de 10e minuut resulteerde in een vrije trap buiten de 16 die Cherida Spitze in een keer in de korte hoek kon schieten en daardoor doelvrouwe Lorsheijd kansloos liet.
In de 24e minuut maakte  Renate Jansen de stand gelijk met een afstandsschot van ruim 30 meter, waarmee ze alles en iedereen verraste, waaronder ook de Twentse keepster Sari van Veenendaal die even aan  de grond genageld leek te staan toen ze de bal achter zich in het net hoordeploffen. Een minuut later was er weer een aanval van ADO Den Haag. Brittany Persaud schoot echter  net over het doel.

Na de rust kwam ADO Den Haag beter uit de startblokken en zette daardoor druk op de Twentse verdediging.
Toch wist Twente meerdere kansen te creëeren, waarvan die in de 54e minuut werd benut door Anouk Dekker, zodat Twente met 2-1 op voorsprong kwam. Een paar minuten later was het dan bijna weer raak. voor Twente, van de Sande schoot echter net naast.
Vrijwel direct daarna wisselde trainer Sarina Wiegman  Lucienne Reichard voor Libby Guess
FC Twente kreeg meer en meer grip op de wedstrijd, maar doelvrouwe Barbara Lorsheijd weerde zich keer op keer kranig.
Ook Twente ging wisselen voor Marthe Munsterman (jawel, dochter van..) kwam Heuver erin.
De geblesseerde Renfurm moest het veld verlaten. Voor haar kwamBosveld het veld in.

Om meer aanval in het spel te brengen kwam de talentvolle Lineth Beerensteijn, die gespaard werd en op de bank begon, in de 75e minuut in voor Moudou. De 15-jarige speelster was vorige week in de wedstrijd tegen Ajax, die met 2-1 door ADO Den Haag werd gewonnen, een ware plaaggeest voor de Amsterdamse verdediging.

Den Haag had toch nog wat kansen en bracht daarom 10 minuten voor tijd Kitty Susan het veld in voor Marelle Worm. Den Haag leed  echter te vaak slordig balverlies op het middenveld om op gelijke hoogte met FC Twente te komen.  De weinige dreiging die van ADO Den Haag uitging kwam van Renate Jansen en Persaud, maar tot een echte doelkans kwam het niet meer en de wedstrijd eindigde in een 2-1 winst voor FC Twente.

ADO Den Haag blijft dus  op de tweede plaats van de BeNe League staan, nu met een achterstand van 4 punten op koploper FC Twente.

scheidsrechter  J. Mulder

opstelling ADO Den Haag : Barbara Lorsheijd; Marelle Worm (83. Kitty Susan), Sylvia Nooij, Marissa Compier, Yvette van der Veen, Lucienne Reichardt (56. Libby Guess), Teresa Noyola, Mandy van den Bulk, Renate Jansen,  Brittany Persaud,  Bouchra Moudou (76. Lineth Beerensteyn)

doelpunten: 16. Cherida Spitze (FC Twente); 24. Renate Jansen, 74. Anoek Dekker (FC Twente)