Datum plaatsing: 27-09-2012 22:32:00

Vrouwenvoetbal: Verslag en foto's CL duel ADO Den Haag - FC Rossiyanka

Het vrouwenelftal van ADO Den Haag heeft vandaag een zware nederlaag geleden tijdens hun debuut in de Champions League. Hun tegenstander, het russische FC Rossiyanka wist het elftal van Sarina Wiegman met 1-4 te verschalken.

FC Rossiyanka wist vorig seizoen de toenmalige landskampioen van het vrouwenvoetbal FC Twente in de eerste ronde uit te schakelen en het zelfs tot de kwartfinale te schoppen.

Op de wedstrijd waren niet zoveel toeschouwers afgekomen, als je zou verwachten bij een heuse Champions League wedstrijd in het Kyocera Stadion. Zo'n 1200 toeschouwers volgden vanaf de eretribune de verrichtingen van het vrouwenteam.

ADO had de toss gewonnen en gekozen om de aftrap zelf te nemen. Echter tot iedereens verbazing lag nog geen 60 seconden later op de stip voor keeper Barbara Lorsheijd. Een overtreding in het 16 meter gebied had de scheidsrechter doen besluiten de bezoekers een penalty toe te kennen. Deze werd benut door Natalia Shlyapina. Nadat Het haagse team van de schrik was bekomen, was het spel al 6 minuten verde. Toen kreeg Lineth Beerensteyn de tegentreffer op haar voet, maar kon niet afronden.
De meeste doelkansen waren echter voor de tegenstander. De Haagse verdediging en doelvrouwe wisten keer op keer redding te brengen, maar één minuut voor de rust waren het de bezoekers die opnieuw scoorden. Tatiana Skotnikova bracht de ruststand van 0-2 op het scorebord.

Een paar minuten na de rust had Den Haag diverse kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar zowel Lineth Beerensteyn als Teresa Noyola, misten in de afronding. Ook Renate Jansen kon een kwartier later  een fraaie voorzet van Libby Guess niet in het Russische doel krijgen. Even later probeerde Renate het opnieuw, maar bij deze actie botste ze tegen de Russische keepster en beiden moesten even opgelapt worden voor ze weer verder konden spelen.
Waar het ADO niet lukte om de kansen te benutten, lukte het bij de tegenstander wel. In de 63 minuut scoorde Skotnikova haar tweede doelpunt van de wedstrijd,

Op de rand van het Haags kwartiertje maakte Renate Jansen dan toch nog de eretreffer: 1-3. Lang kon ADO daar niet van genieten, want een minuut later kreeg FC Rossiyanka de tweede penalty van de wedstrijd mee. En net als de eerste penalty werd deze ook benut door Natalia Shlyapina. Behalve een aantal wissels van beide kanten viel er na die penalty niet veel meer te vermelden dan dat in de 83e minuut Fabiana Da Silva Simoes geblesseerd uitviel, en omdat FC Rossiyanka al drie maal had gewisseld, moest het team de wedstrijd met 10 speelsters uitspelen.

De uitwedstrijd in Moskou lijkt voor FC Rossiyanka een formaliteit te worden, ADO zou daar ook minimaal 4 maal moeten scoren, en geen tegentreffers incasseren om minimaal gelijk te komen met  de Russen om kans te maken op de volgende ronde. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar zoals een oude voetbalwijsheid luidt: de bal is rond, dus er kan nog van alles gebeuren.