Datum plaatsing: 21-09-2012 11:05:00

Eerste doelpunt ooit bij ADO - Ajax: een eigen doelpunt

Zondag speelt ADO al weer voor de 52e keer in competitieverband thuis tegen Ajax.

Uit ADOstats.nl en verschillenden plakboeken heeft ADOfans wat statistieken over deze en eerdere ontmoetingen bij elkaar gehaald

De eerste wedstrijd ooit was op 14 oktober 1928 in het Zuiderpark.  De krant omschreef deze wedstrijd  als  "een pittige wedstrijd". Ajax was volgens de verslaggever 84 jaar geleden technisch beter maar A.D.O. toonde meer inzet.
Die inzet werd beloond, na 18 minuten was het Ajax verdediger Krooshof die de score opende.......... met een eigen doelpunt. De Amsterdammer werkte een schot van A.D.O.-aanvaller Wim Tap achter zijn eigen doelman 1-0.

Hoewel De Amsterdammers "den hele Wedstrijd een overwicht" hadden was het wederom de inzet van de A.D.O. spelers die de wedstrijd besliste.  A.D.O.-speler van Soldt weet in de 2e helft twee keer het doel te treffen en de eerste ontmoeting tussen A.D.O. en AjAx  in het voordeel van de Hagenaars te beslissen. Een extra opmerking bij deze wedstrijd was dat A.D.O.-doelman Cees Quax in zeer goede doen was en menig Amsterdamse doelpoging wist te keren.
Klik HIER voor de statistieken van die wedstrijd.

Op 16 april 1961 verloor ADO thuis met 1-3 van Ajax. na een 0-2 rusttstand werdt het 0-3,  maar in de 82e minuut besloot Ajacied Schaaphok een door Mick Clavan genomen corner achter zijn eigen doelman te werken. en daarmee ADO een doelpunt kado te doen.

Ook een Hagenees scoorde in een thuiswedstrijd tegen Ajax een keer een eigen doelpunt. In de op 30 augustus 1964 gespeelde wedstrijd werkte René Pas, in de 54e minuut bij een stand van 1-0 voor ADO, ongelukkigerwijs de bal achter Ton Thie. Harry Heinen wist de wedstrijd echter met een fraai doelpunt alsnog in het voordeel van de Hagenezen te beslissen.