17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 18-09-2012 22:47:00

Beloftencompetitie: foto's en verslag ADO Den Haag wint van Sparta

ADO Den Haag speelde dinsdagavond met een aantal spelers die ook regelmatig een invalbeurt in het eerste elftal krijgen.

Zo speelden Gabor Horvath, Stanley Elbers, Kevin Visser.en Charlton Vicento in de basis mee. Dit was met opzet, zodat deze spelers van de week volop mee kunnen trainen voor de wedstrijd tegen Ajax op zondagmiddag.

Ramon Leeuwin zou na een lange blessuretijd weer wedstrijdfit zijn en zijn opwachting maken in deze wedstrijd. Maar, de speler had eerder op de dag tegen een ADOfan laten weten toch nog niet fit genoeg te zijn en volgende week in het beloftenduel tegen Feyenoord uit te zullen komen.

Ondanks het slechte weer was er een honderdtal toeschouwers op de wedstijd afgekomen. De wedstrijd werd ook gadegeslagen door een aantal leerlingen van de KNVB trainersopleiding. Zij maakten een analyse van deze wedstrijd die zij zullen gebruiken in hun cursus.

ADO Den Haag kwam in de 17e minuut op voorsprong door een doelpunt van Charlton Vicento, na een voorzet van Stanley Elbers. Vijf minuten voor rust was het Elbers die zelf kon scoren. Net voor rust zette Tom Broekhuizen al de eindstand van de wedstrijd op het scorebord: 3-0.  Na de rust  wisselde trainer Wilfred van Leeuwen Tom Beugelsdijk en Dion Malone voor Gabor Horvath en Glenn Boon. De tweede helft bleef doelpuntloos.

ADO Den Haag staat door deze overwinning op een gedeelde tweede plaats van de beloftencompetitie groep B.