Datum plaatsing: 31-08-2012 23:05:00

Foto's en verslag ADO Den Haag - FC Groningen 0-1

ADO Den Haag heeft het thuis weer niet laten zien. Tegen het zwakke en laf spelende FC Groningen was ADO machteloos in de aanval waardoor de Groningers met 0-1 zegevierden.

ADO Den Haag startte uiteraard in dezelfde opstelling als tegen VVV Venlo.

En voor het eerst dit seizoen begon de formatie ook aanvallend en dominant. Het kreeg het publiek snel achter zich en leek ontspannen op weg naar een zekere overwinning. Maar na tien minuten was de koek ineens op.
Meijers ontsnapte aan rood toen hij een overtreding tegen een doorgebroken FC Groningen spits maakte. En ineens was de vaart eruit. ADO ging doelloos tikken, FC Groningen ging aan aanvallen denken en ADO verloor de grip op de wedstrijd.

FC Groningen deed overigens verder niets spannends, maar wachtte gewoon op zijn kansje. En die kreeg het. Uit een vrije trap, kon Sparv frank en vrij inkoppen: 0-1. De Haagse verdediging liet zich in kopkracht zowiezo volledig afbluffen, want eerder had Zeefuik al een keer de bal voor het inkoppen gehad.

In de tweede helft ging ADO drukken en FC Groningen verder en verder achteruit. De drie spitsen en het aanvallende voetbal wat Maaskant predikt, kwam er in ieder geval niet uit. Maar FC Groningen bleef makkelijk overeind. ADO tikte wel, had balbezit, maar van echte constante druk was geen sprake. En de kleine kansen die het kreeg, vielen er niet in.

Chery speelde weer een dramatische wedstrijd en het gebrek aan vleugelspitsen breekt de ploeg op. Zeker als Vicento niet speelt en de drie spitsen naar het midden blijven trekken. Van Duinen en Poepon speelden niet slecht, maar ze konden de verdediging niet slechten.

FC Groningen ging de gehele tweede helft tijd rekken en het was jammer dat Braamhaar daar niet tegen optrad. Het zorgde ervoor dat het tempo laag bleef. Daarnaast waren de vier extra minuten die bijgetrokken werden, bij lange na niet de gestolen minuten die FC Groningen had gesprokkeld.

ADO kreeg dus nog wat kansen en ook een goal van Wormgoor werd afgekeurd wegens duwen ervoor. Maar het zat er gewoon niet in. Omeruo durft niet meer naar voren te spelen, het balverlies van Chery is schokkend, Toornstra blijft maar naar zijn vorm zoeken.

En zo wint Robert Maaskant dus voor de zoveelste keer in Den Haag. Deze keer met FC Groningen.