Vrouwenvoetbal: PSV/FC Eindhoven te sterk voor ADO Den Haag

Vanavond speelde landskampioen ADO Den Haag in de nieuwe BeNe League competitie thuis tegen nieuwkomer PSV/FC Eindhoven.

Het team van Sarina Wiegman heeft een groot aantal wijzigingen ondergaan.
ADO Den Haag zag maar liefst vier speelsters overgaan naar andere clubs, en ook nog eens drie naar satellietclub Ter Leede. Twee speelsters vertrokken naar het buitenland en 3 speelsters besloten een punt achter hun carriere te zetten.

ADO Den Haag heeft onder andere 2 versterkingen uit Amerika aangetrokken: Brittany Persaud en Terese Noyola. Beide speelsters startten vandaag in de basis.

Al snel bleek dat het Brabantse team een maatje te groot was voor de thuisploeg. Al in de derde minuut moest keepster Barbara Lorsheijd redding brengen en dat moest zij nog vele malen doen die eerste helft. Daarbij had ADO Den Haag het geluk dat de doelpaal  enkele keren in de weg stond, ook werd enkele keren de lat geraakt waardoor PSV  steeds net niet tot scoren kwam. Een minuut voor rust kwam dan toch de 0-1 op het scorebord door Daniëlle van de Donk.

Na de rust bouwde PSV al gauw de score uit. Door twee doelpunten van oud ADO Den Haag speelster, Marjolijn van den Bighelaar in de 53e en 55e minuut was de wedstrijd in feite al gespeeld. Een minuut later voorkwam verdedigster Marleen Joore erger, zij redde de bal nog net van de doellijn. In de slotfase kreeg ADO Den Haag nog wel een paar kansen op de ere treffer om de hatelijke 0 van het scorebord te halen, maar de bal ging net naast of was net buitenspel.

Volgende week vrijdag speelt ADO Den Haag uit tegen Telstar en op 7 september speelt het thuis tegen SC Heerenveen