Datum plaatsing: 19-08-2012 19:57:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - RKC Waalwijk

Vanmiddag speelde ADO Den Haag het eerste thuisduel van dit seizoen in eigen stadion.

Ondanks de hitte waren er toch ruim 10.000 supporters op de wedstrijd afgekomen.

ADO Den Haag moet de geblesseerde Ramon Leeuwin nog steeds missen en ook de deze wedstrijd nog steeds geschorste Kevin Visser moest vanaf de tribune toekijken. Gabor Horvath, die zich vorige wedstrijd tegen Vitesse  blesseerde, begon weer gewoon in de basis.

Na een rommelig begin van de wedstrijd, waarin ADO veel balverlies leed, was het RKC die de score opende. Teddy Chevalier schoot na 14 speelminuten zijn ploeg op voorsprong. Al een aantal keer eerder leek de haagse defensie niet bij de les, dus de 0-1 was terecht.
ADO Den Haag herpakte zich en vier minuten later maakte Vito Wormgoor vanaf 16 meter de gelijkmaker. Het doelpunt kwam een beetje uit de lucht vallen. Na slecht wegwerken viel de bal voor Wormgoor die de bal snoeihard vanaf 16 meter inschoot.
Halverwege de eerste helft pauzeerde scheidsrechter Jeroen Sanders de wedstrijd voor een drinkpauze.
De beide ploegen hervatten hierna fel het duel en uit die felheid kwam een penalty voort. Aaron Meijers zou Jozefzoon hebben neergehaald in de 16 meter.
Na protest van de Haagse spelers en overleg met zijn assistent, die volhielden dat Jozefszoon eerst een overtreding begon besloot scheidsrechter Sanders de penalty toch niet toe te kennen aan RKC. Ook de aan Meijers uitgereikte gele kaart verdween uit de boeken. Wat op zich weer een protest van de RKC spelers opleverde, maar de scheidsrechter bleef gedecideerd vasthouden aan zijn beslissing en kende ADO een vrije trap toe.
Trainer Maurice Steijn besloot na 30 minuten speeltijd Horvath te wisselen voor Christian Supusepa. Naar het zich laat aanzien had Horvath toch weer last van de vorige week opgelopen blessure
RKC bleef verder tot de rust voor het Haagse doel aandringen, maar dat bleef zonder resultaat. Het haagse spel was vooral aanvallend zeer zwak. Zonder echte vleugelspits, bleef er weinig over van alle wensen van Steijn tot aanvallend voetbal.

Na de rust leek de hitte de spelers meer en meer parten te spelen. Het niveau zakte tot een bedenkelijk niveau. RKC vond het wel best en ADO leek niet al te hard te willen.

Na 20 minuten in de tweede helft kreeg Sigourney Bandjar zijn tweede gele kaart en kon dus vertrekken. Vicento stond toen net een paar minuten in het veld en hij zorgde inderdaad vanaf de vleugels voor de gewenste dreiging.

Nadat RKC zodoende met 10 man kwam te staan, wist ADO Den Haag toch  het veldoverwicht niet te benutten. Sterker nog , nadat Maurice Steijn besloot om Supusepa er weer uit te halen en te wisselen voor een extra aanvaller, Stanley Elbers, was het chaos troef.  De organisatie was volledig weg en RKC maakte daar dankbaar gebruik van. Chevalier maakte in de 89e minuut zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Wormgoor verdedigde heel slecht door het midden uit en daarop kon Chevalier intikken.

Dat was een koude douche en niet eens onterecht, gezien het zwakke spel, maar aanvoerder Danny Holla bracht toch nog redding. Hij trok in blessuretijd de stand weer gelijk. Vanaf de rand van de 16 meter schoot hij een vrije trap onhoudbaar achter RKC keeper Zoet in het net.  Een minuut later kreeg Holla op nagenoeg dezelfde plek ook weer een vrije trap te nemen. maar Holla schoot deze bal ook buiten bereik van keeper Zoet, maar nu op de paal, waardoor de stand gelijk bleef. Een stand waarmee iedereen achteraf toch redelijk tevreden mee was.

De eerste voorzichtige conclusies: De aanval van ADO Den Haag is (voor een 4-3-3 systeem) echt te licht. Holla lijkt een prima aankoop: we hebben weer iemand die een vrije trap kan nemen.  De wissels van Maurice Steijn blijven onbegrijpelijk en lijken eerder nadeel dan voordeel voor de ploeg te brengen.

Klik HIER voor de statistieken van deze wedstrijd.

Tijdens de warming-up werd de schaduw opgezocht

Het Kyocera stadion was zonovergoten en snikheet

De supporters hielden zich strak aan de richtlijn dat zij veel moesten drinken

Ook onze Storky liet weten last te hebben van de hitte

Op verschillende tribunes was er weer veel aan sfeerverhogende activiteiten gedaan

De gasten kwamen in de 14e minuut op voorsprong, door een doelpunt van Chevalier

Scheidsrechter Jeroen Sanders had een penalty aan RKC toegekend, maar na overleg met zijn assistent Steegstra besloot hij de penalty in te trekken

De tweede gele en dus rode kaart voor Bandjar na een overtreding op de ingevallen Vicento

Bij het tweede doelpunt van RKC werd er door de Haagse spelers geprotesteerd omdat men uitging van een buitenspel situatie