Datum plaatsing: 04-08-2012 23:10:00

Verslag en foto's oefenduel ADO Den Haag - Newcastle United

De laatste oefenwedstrijd die ADO Den Haag zaterdag in de voorbereiding speelde eindigde in de stand waarin die begonnen was, namelijk in een 0-0 gelijkstand.

De wedstrijd werd in het Kyocera Stadion door ruim 7000 toeschouwers gevolgd, waaronder zo'n 200 meegereisde Newcastle United fans. Op de tribune waren ook oud-spelers Wesley Verhoek, Lex Immers, Timothy Derijck en Jan Paul Saijs en Edwin de Graaf aamwezig.

Stenley Menzo, assistent trainer van Vitesse bekeek de wedstrijd met serieuze belangstelling, want volgende week zondag staat het eerste competitieduel op de agenda. Dan speelt ADO Den Haag uit tegen Vitesse.

Oud ADO Den Haag doelman Tim Krul keerde met zijn huidige werkgever Newcastle United even terug bij de club waar hij zijn carriere begon, iets waarop hij zich verheugd had zoals hij onder andere via twitterberichten doorgaf.

Aan Haagse zijde viel op dat Jens Toornstra in het basiselftal begon. Hij was een aantal oefenwedstrijden aan de kant gebleven vanwege een knieblessure. Er werd verwacht dat hij waarschijnlijk pas aan het begin van de competitie weer fit zou zijn, maar het herstel verliep klaarblijkelijk voorspoediger dan gedacht.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan bestuurslid en sponsor William de Wit die afgelopen week is overleden.

Ondanks het niveauverschil waren beide teams aan elkaar gewaagd. De Engelse ploeg had echter de beste kansen, dat bleek ook uit het aantal corners dat de Engelse ploeg verdiende. Snel geteld waren dat er in alleen al in de eerste helft 5 tegenover 1 van ADO Den Haag. Toch kwamen de Haagse spelers ook dicht bij het doel van Tim Krul. Zoals Aaron Meijers die de bal helaas te ver over het doel werkte en Mike van Duinen die een doelpunt voor het inkoppen had, maar de bal ging net naast het doel. Zo werd de rust van deze oefenwedstrijd zonder doelpunten ingegaan.

Na de rust kwamen Stanley Elbers, Charlton Vicento en Christian Supusepa in het veld voor Mike van Duinen, Jens Toornstra en Danny Holla.
Vijf minuten daarna kwam uit een corner via Tjaronn Chery de bal op het hoofd van verdediger Kenneth Omeruo terecht, die niet twijfelde en de bal richting het Engelse doel kopte, maar Tim Krul kon deze doelkans makkelijk verdedigen. Kort daarna kreeg Omeruo last van kramp in zijn been en werd hij vervangen door Dion Malone.
Newcastle kreeg in de 62e minuut de eerste echte grote kans op een voorsprong. Uit een corner verdween de bal via Cissé bijna in het Haagse doel, maar Stanley Elbers bracht redding en haalde de bal van de doellijn. Het Haags kwartiertje was net 4 minuten oud toen Ameobi de bal achter Coutinho schoot, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.
Trainer Maurice Steijn gunde Tommie Beugelsdijk ook nog enkele minuten in het veld, hij kwam erin voor Gabor Horvath.
Ondanks diverse blessures en het grote aantal wissels, vooral aan Engelse zijde, telde scheidsrechter Vink geen blessuretijd bij en floot na  precies 90 minuten de wedstrijd af. Zodat de wedstrijd qua stand eindigde zoals die begonnen was. Een oefenwedstrijd die qua spel van ADO Den Haag  de beste van de oefenreeks was, en het was ook meteen het enige oefenduel waarbij door ADO Den Haag de nul gehouden werd.

Onder het publiek was oud speler Wesley Verhoek

Ook Stanley Menzo assistent-trainer van Vitesse, de eerste tegenstander in de competitie, kwam kijken