Verslag en foto's: ADO in matige oefenwedstrijd onderuit tegen KV Kortrijk

ADO Den Haag in matige oefenwedstrijd onderuit tegen KV Kortrijk

Vanmiddag speelde ADO Den Haag op het terrein van Laakkwartier het oefenduel tegen het Belgische KV Kortrijk.

Door het slechte weer waren er er slechts 1200 toeschouwers op het duel afgekomen. Daaronder waren een groot aantal Belgen die vanochtend vroeg met maar liefst liefst drie bussen en een aantal personenauto's de reis van maar liefst 230 km hadden aangevangen om hun club te zien spelen.  Net als Den Haag had KV Kortrijk ten opzichte van vorig jaar een aantal nieuwe spelers in het elftal en het was ook voor de Belgische supporters even zoeken wie nu de nieuwe spelers waren.

De wedstrijd werd gespeeld onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld.

In het eerste kwartier van de wedstrijd leek ADO Den Haag de touwtjes stevig in handen te hebben. De Belgen leken er bijna niet aan te pas te komen en in de 9e minuut was het Aaron Meijers die de score voor ADO Den Haag van bijna 20 meter afstand opende.
Maar na het eerste kwartier verzwakte het spel van de Hagenezen en de Belgen kwamen een stuk beter in de wedstrijd, zodat keeper Robert Zwinkels zijn handen vol had aan het verdedigen van het Haagse doel.
In de 43e minuut kreeg Kortrijk dan toch loon naar werken. Baptiste Martin zette de gelijkstand op het scorebord. En nog geen minuut later wist Brecht Capon het tweede doelpunt voor de Belgen te scoren. Waardoor de rust met 1-2 voor KV Kortrijk werd ingegaan.

Tjaronn Chery was gisteren op de training aan zijn rechterknie geblesseerd geraakt. Het was de bedoeling dat hij in de tweede helft zou invallen, maar tijdens de warming up bleek het niet te gaan, en in overleg met clubarts dr. Beeftink werd besloten om Chery niet te laten spelen. waar de speler zelf aardig van baalde.

Na de rust was het volgens het wedstrijdformulier de bedoeling dat alle spelers zouden worden gewisseld. Dit was echter niet het geval. Er kwamen 'slechts' 3 wisselspelers het veld in. keeper Martijn de Zwart verving Robert Zwinkels, Kevin Jansen kwam voor Holla het veld in en Gabor Horvath voor Vito Wormgoor.

Het spel bleef ook na rust matig, waardoor er nog maar weinig doelkansen waren voor ADO Den Haag. Een kwartier na rust was de enige echte kans voor Kevin Jansen, maar die schoot net naast het doel van de Belgische doelman.
Kort daarop besloot trainer Maurice Stijn om de overige spelers te wisselen. Maar in plaats van de geblesseerde Tjaronn Chery kwam Adil Tihouna het veld in.
Verder valt er eigenlijk weinig meer over de tweede helft te melden dan dat Kevin Visser in de 75e minuut geel kreeg en dat er toch nog een doelkans was voor Den Haag, maar Ciftci miste van grote afstand net de precisie waardoor de bal ruim langs de doelpalen ging.

De volgende oefenwedstrijd wordt volgende week zaterdag tegen het Westlands XI-tal gespeeld bij Lyra in De Lier.

Harry (van Vakkie-D) hielp bereidwillig mee en stond zaterdag bij  een van de kassa's voor de actie 'Red de Kassahuisjes' te collecteren

Bij de andere kassa's stonden Wout en Mayuri (niet op de foto) te collecteren. Met z'n drietjes wisten ze ruim 318 euro op te halen, waarvoor dank!

Deze drie Belgische vrienden hadden  230 kilometer per auto afgelegd om hun KV te zien spelen