Datum plaatsing: 07-07-2012 21:00:00

Verslag en foto's: ADO in oefenwedstrijd ruim langs Laakkwartier

ADO Den Haag speelde vandaag zoals de afgelopen jaren de traditie is geworden, de eerste oefenwedstrijd van het seizoen op het terrein van Laakkwartier tegen HVV Laakkwartier.

Na een week trainen had trainer Maurice Steijn de spelers in twee groepen opgedeeld. Iedere helft zouden er twee verschillende elftallen spelen.

De nieuwe spelers moesten natuurlijk nog in wedstrijdverband aan elkaar wennen, maar na zes minuten speeltijd leverde het al het gewenste resultaat op Jens Toornstra scoorde toen het eerste doelpunt van de wedstrijd.In het eerste kwartier vielen er nog twee  doelpunten respectievelijk gescoord door nieuweling Kevin Jansen en Chartlon Vicento.Het leek erop alsof  hierna de ruststand van vorig jaar (0-8) geëvenaard zou worden, maar helaas zakte het spel hierna in. Ondanks de aanvalsdrift van Laakkwartier kwamen zij in de eerste helft van de wedstrijd  toch niet tot scoren. De verdediging en keeper Zwinkels hielden het Haagse doel schoon.
In de slotseconden van de eerste helft scoorde Rydell Poepon dan toch nog het vierde doelpunt van de wedstrijd.

Zoals van tevoren bepaald kwam er na de rust van Haagse zijde een compleet nieuw elftal het veld in waarbij tot ieders verbazing ook Omeruo op het wedstrijdformulier genoteerd stond. De Nigeriaan zou deze week bij Chelsea gaan trainen,
omdat Chelsea, die de speler aan ADO Den Haag verhuurt, Omeruo graag een week zelf bij de training in Engeland in actie wilde zien. Omeruo's visum voor Engeland was echter niet op tijd rond waardoor de smaakmaker van de het slot van vorig seizoen in Den Haag en dus kon meespelen.

Doelman Gino Coutinho die eigenlijk de tweede helft zou keepen liep tijdens de warming up een lichte blessure aan zijn voet op en werd daardoor vervangen door Martijn de Zwart.

Vijf minuten na rust was het dan toch Laakkwartier die wist te scoren, Tim van de Burg  zette voor Laakkwartier de 1-4 op het scorebord. Na 10 minuten scoorde de vorig jaar nog aan Dordrecht verhuurde Kevin Tano op fraaie wijze de 1-5. Niet veel later verhoogde Ciftci met twee doelpunten de score naar 1-7. De op proef zijnde speler  kon binnen een minuut na zijn twee doelpunten bijna nog een doelpunt op zijn conto schrijven, maar de bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de doelpaal. De 1-8 kwam ever later alsnog op het scorebord door middel van Holla en Tjaronn Chery rondde de score van deze wedstrijd af op 1-9.

Maurice Steijn liet weten tevreden te zijn over de wedstrijd, de nieuwelingen hadden dat gebracht wat hij van ze verwacht had en de kleine foutjes die er waren neemt hij op de koop toe, want daarvoor zijn de oefenwedstrijden.

Volgende week gaat ADO Den Haag op trainingskamp in Doorwerth.  Er staan daar geen oefenwedstrijden gepland. De volgende oefenwedstrijd is gewoon  weer op Laakkwartier. Zaterdag 14 juli ontvangt ADO dan het Belgische SV Kortrijk als tegenstander.