Datum plaatsing: 28-04-2012 22:57:00

Foto's en verslag VVV - ADO Den Haag 2-1

ADO Den Haag heeft wederom verzuimd zich veilig te spelen. VVV Venlo had al 7 nederlagen op rij staan en met een punt had ADO veilig geweest. Het verloor echter terecht met 2-1.

ADO Den Haag startte defensief  en had een punt voor ogen. Dat ADO heel dit seizoen nog niet op een gelijkspel heeft weten te spelen, ontgaat blijkbaar Maurice Steijn. Wederom zorgde het voor een afwachtend ADO wat al in de eerste minuten slap oogde en niet de duels wist te winnen.

In de vijfde minuut leverde dat direct de 1-0 op. Eerst liet Supesepa zijn man lopen, daarna gleed Ammi weg. Eerst was het nog Coutinho die de bal tegenhield, maar de rebound was wel voor VVV. Barry Mcguire kon de bal simpel intikken.

Het zorgde nauwelijks voor een beter spelend ADO. VVV ging naar achteren en ADO wist maar heel moeizaam om te schakelen naar offensief spel. Het duurde tot de 18e minuut eer ADO iets terugdeed. Eerst kreeg Omeruo een bal heel moeizaam op zijn hoofd, waar hij direct had kunnen inkoppen. Daarna kreeg ADO een grote kans uit een corner. In de 20e minuut was het wel raak: Omeruo scoorde mooi en hard door uit een corner raak te koppen.

Lang kon ADO er niet van genieten. Vier minuten later was het alweer 2-1. Nu was het Danny Holla -gewild door ADO en een prima wedstrijd spelend- die de bal op het hoofd van Omeruo wist te krijgen. De ongelukkige jongeling kopte de bal -overigens zeer mooi- achter zijn eigen keeper.

Daarna gebeurde er heel lang niks meer. In de tweede helft kreeg ADO via Mike van Duinen een mooie kans na een splijtende pass van Jens Toornstra. Prima keeperswerk zorgde ervoor dat ADO de bal niet in het net kreeg. Toen Omeruo halverwege de tweede helft zijn tweede gele en dus ook rode kaart kreeg, leek het wel afgelopen.

Toch kreeg ADO toen eindelijk weer grip op de wedstrijd. Het gooide zijn schroom overboord en ging vol voor de aanval. en het kreeg ook wat kansjes.  Op het einde speelde ADO zelfs zonder centrale verdedigers en met vijf aanvallers: Elbers, Immers, Boussaboun, Smolarek en van Duinen.

ADO kreeg dus wat kansen, onder andere via een mooi schot van Boussaboun en in een scrimmage via Lex Immers. Maar het zat er gewoon niet in. VVV kreeg ook kansen op meer door de ontstane ruimte, maar wist niet te scoren.

En zo eindigde de wedstrijd weer in een nederlaag. En wederom lijkt het meer te maken te hebben met de gekozen wedstrijdtactiek en de wedstrijdinstelling daardoor, dan door het gebrek aan kwaliteit. Het blijft zelfs ook spannend voor ADO. Al moet VVV tegen FC Twente en Ajax winnen om nog boven ons te komen, we hebben het weer niet voor elkaar. En met de wedstrijd tegen PSV in het vooruitzicht kan het gewoon nog spannend worden.

In de wedstrijd tegen de Graafschap moet het seizoen dan maar waardig worden afgesloten. Het elftal heeft best wat goed te maken. Al is het maar voor de vele uitsupporters die er vandaag ook weer waren, vergezeld door hun Poolse vrienden uit Warschau.