volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 2 1 0 7
2 VIT 3 2 1 0 7
3 SPA 3 2 1 0 7
4 AZA 2 2 0 0 6
5 UTR 2 2 0 0 6
6 TWE 2 1 1 0 4
7 PSV 2 1 1 0 4
8 HEE 3 1 1 1 4
9 WII 2 1 0 1 3
10 GRO 2 1 0 1 3
11 VVV 3 1 0 2 3
12 EMM 3 1 0 2 3
13 FEY 2 0 2 0 2
14 FOR 2 0 1 1 1
15 HER 2 0 1 1 1
16 RKC 2 0 0 2 0
17 ADO 3 0 0 3 0
18 ZWO 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 26-04-2012 23:50:00

ADO Den Haag snakt naar einde van een lang seizoen


Contouren van nieuwe ploeg al zichtbaar


Met nog drie duels te gaan snakt ADO naar het einde van de competitie. Het is een lang seizoen geweest, dat dankzij het Europese avontuur al begon toen veel collega's nog op het strand lagen. Omdat lijfsbehoud vrijwel zeker is, kijkt de club alvast nadrukkelijk vooruit naar het nieuwe seizoen.

 

Door Yorick Roos

 

Het was zondagochtend nog maar net licht buiten toen de telefoon van Steijn ging. Het was Kenneth Omeruo, die zijn.trainer vertelde niet te kunnen spelen vanwege een enkelblessure. Een fikse tegenvaller voor Steijn, die een paar uur later in de rust van de wedstrijd tegen Feyenoord noodgedwongen ook nog eens vervanger Chiro N'Toko moest wisselen. "Toen waren de smaken wel op", verzuchtte de ADO-trainer naafloop. Hij gaf aan een beetje moedeloos te worden van de vele wisselingen. "Dat kun je niet ongestraft blijven doen."

 

In de komende drie wedstrijden moet ADO Den Haag er nog voor zorgen dat VVV wordt voorgebleven. Dat lijkt een haalbare kaart, zeker gezien het feit dat beide ploegen elkaar zaterdag treffen in Venlo en dat de Limburgers het in de laatste twee duels nog op moeten nemen tegen Ajax en FC Twente.

 

"Als dat allemaal is gelukt, hebben wij een jaar achter de rug waarin we constant achter de feiten hebben aangelopen," aldus Steijn. „Dat is jammer. Dan is het een teleurstellend seizoen in de zin dat wij misschien niet hebben kunnen brengen wat iedereen van ons had verwacht. Maar als je ziet waar we het hele jaar tegenaan zijn gelopen, dan is dat wel te verklaren."

 

Nu ADO zo goed als veilig lijkt, is de club al druk bezig met versterkingen voor komend seizoen. Daarbij wordt gekeken naar een ander type speler dan dat er aan het begin van dit seizoen werd aangetrokken. De spelers die afgelopen zomer kwamen, waren vrijwel allemaal afkomstig uit de Jupiler League, en dat pakte niet altijd goed uit. Binnen de club is men ook tot de conclusie gekomen dat er bij het doen van de aankopen te veel is geluisterd naar John van den Brom, de trainer die naar Vitesse vertrok, en dat dit niet altijd, verstandig was. Met uitzondering van Tjaron Chery hebben de aanwinsten niet gebracht waar ze bij ADO Den Haag op hoopten en dus zoekt de club nu naar versterkingen met eredivisieniveau.

 

Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe ADO er komend seizoen uitziet. De club heeft al drie goede. keepers onder contract en ook achterin lijken de posities prima bezet. Tegenover het vertrek van Chris Kum staat de komst van Vito Wormgoor en de terugkeer van Tommie Beugelsdijk. Achter de schermen is de club nog druk bezig met het aantrekken van een linksback.

 

Op het middenveld komt in elk geval Aaron Meijers en is het daarna afwachten of Lex Immers en Jens Toornstra een transfer maken. In dat geval komt Ricky van Haaren in beeld, maar de voorkeur van ADO gaat in dat geval uit naar Danny Holla en Roland Alberg. Grootste vraag is wat er voorin gebeurt. Ruud Boymans staat bovenaan de lijst om de spitspositie te bekleden, met Mike van Duinen daarachter. Kevin Tano sluit aan bij de selectie en is met Charlton Vicento kandidaat voor de buitenkanten.

 

Zo ver is het nog niet. Eerst wachten nog VVV, PSV en De Graafschap. "Ik heb zeker nog zin in de laatste drie wedstrijden, maar ik kijk wel uit naar het einde van het seizoen en de voorbereidingen op het volgende", geeft Maurice Steijn toe. Wij hebben met deze staf dan zes weken om ons voor te bereiden, waarin wij onze eigen ploeg kunnen samenstellen en die op onze manier kunnen laten voetballen. Ik denk dat iedereen ons dan pas echt mag beoordelen."