volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
Prediction League
predictionleague
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 EXC 0 0 0 0 0
6 FEY 0 0 0 0 0
7 FOR 0 0 0 0 0
8 GRA 0 0 0 0 0
9 GRO 0 0 0 0 0
10 HEE 0 0 0 0 0
11 HER 0 0 0 0 0
12 NAC 0 0 0 0 0
13 PSV 0 0 0 0 0
14 UTR 0 0 0 0 0
15 VIT 0 0 0 0 0
16 VVV 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 17-04-2012 15:40:00

Liever op de bank bij ADO dan op de tribune bij Ajax


Zwinkels blij met contractverlenging in Den Haag


Veel mensen hielden er enkele weken geleden rekening mee dat Robert Zwinkels wel eens aan zijn laatste seizoen bij ADO Den Haag bezig zou kunnen zijn. Met het aflopende contract van de tweede doelman en de interesse van Ajax leek de optelsom snel gemaakt. Clubman Zwinkels, al zeven jaar in Den Haag onder contract, besliste echter anders en verlengde zijn verblijf met nog eens twee seizoenen. "Ik was er vrij snel uit."

 

door Yorick Roos

 

Robert Zwinkels is niet iemand die snel gek te maken is. Ook de afgelopen weken niet, toen hij plotseling moest kiezen tussen de club waar hij al jarenlang onder contract staat of de club waar hij in de jeugd speelde. Begin deze maand liet Ajax weten hem graag vast te willen vastleggen als derde doelman, achter Kenneth Vermeer en Jasper Cilessen.

 

"Nee, dit zijn geen gekke weken voor mij geweest", blikt Zwinkels terug. "Het hoort er nu eenmaal bij. Als je contract afloopt en je bent interessant voor andre clubs, komt er belangstelling. ADO had al aangegeven graag met mij verder te willen,toen Ajax kwam. Ik voelde mij wel gevleid en heb er ook goed over nagedacht, maar eigenlijk was ik er al snel uit. Ik ben iemand die ergens de hele week naartoe wil werken en in het weekend de ontlading mee wil maken. Hier ben ik op dit moment tweede keeper, maar dat is toch altijd nog anders dan dat je op de tribune zit. Het was in mijn hoofd al vrij snel duidelijk dat ik geen derde keeper wilde worden. Vandaar de beslissing snel gemaakt was."

 

En dus zette Zwinkels vorige week zijn handtekening onder een contract dat hem nog eens twee seizoenen aan ADO verbindt. Het is de club waar hij debuteerde in het betaald voetbal en jarenlang eerste keeper was, maar waar hij nu al anderhalf seizoen genoegen moet nemen met een plekje als tweede keeper. "Natuurlijk is het mooi om eerste doelman te worden, maar die plekken liggen momenteel niet voor het oprapen. Als je naar een andere club verkast, is er ook concurrentie en wil het niet zeggen dat je daar automatisch onder de lat komt te staan. De stand van zaken is nu zoals hij is. Gino doet het nu ontzettend goed, en daardoor schik ik mij zonder problemen in de rol van tweede keeper."

 

De band tussen de eerste en tweede doelman is altijd een bijzondere. In het geval van Zwinkels en Coutinho is dat niet anders. "We zijn elkaars concurrenten, maar weten ook dat wij elkaar hard nodig hebben. Je werkt de hele week intensief met elkaar, waarbij ik mijn best doe om het zo goed mogelijk voor te bereiden.

 

Op de wedstrijddagen is het nu eenmaal zo dat er maar één onder de lat kan staan en de ander genoegen moet nemen met een plekje op de bank. Er zijn dagen dat het lastig is om daarmee om te gaan, maar dat zijn er gelukkig maar heel weinig. Het is iets waar je je weg in leert te vinden. Bovendien is de waardering tussen ons groot. Dat geeft ook wel een vorm van voldoening."

 

Gevraagd naar zijn toekomst laat Zwinkels weten dat hij er zelf vanuit gaat dat hij zijn tweejarig contract in Den Haag volledig uitdient. Toch bevat de nieuwe verbintenis een gelimiteerde transfersom, waardoor de Westlander bij een mooie kans de club kan verlaten. Speculeren daarover doet hij niet. "Toen ik negentien was, had ik het helemaal uitgestippeld. Ik zou twee jaar dat gaan doen, daarna weer een jaartje wat anders. Na al die jaren heb ik geleerd dat het niet zo werkt in de voetbalwereld. Je ziet het in mijn situatie. Je raakt geblesseerd, en als je terugkomt, kan de situatie ineens heel anders zijn. Ik heb geleerd om rustig te blijven en niet mee te gaan in die pieken en dalen. Daarom ben ik ook heel tevreden om hier bij te kunnen tekenen. Ik zit hier al een tijdje en werk met mensen die mij nog elke dag beter kunnen maken. Voor mij is dat eigenlijk het allerbelangrijkste."