Datum plaatsing: 13-04-2012 00:20:00

Verslag en foto's ADO Den Haag - FC Groningen 3-0

ADO Den Haag heeft donderdag in een qua spel matige wedstrijd 3 punten verdiend door na een 1-0 ruststand FC Groningen met 3-0 te verslaan.

In een redelijk gevuld stadion nam ADO Den Haag het op tegen het dit seizoen zeer tegenvallende FC Groningen. De wedstrijd begon met een de viering van het tienjarig jubileum van www.fansupportdenhaag.nl met een mooi spandoek en mooi vuurwerk. In de 8e minuut was er daarnaast opgeroepen tot een eerbetoon aan prinses gillian, het 8 jarig prinsesje wat onlangs overleed aan kanker. Het hele stadion,inclusief FC Groningen supporters, klapten twee minuten om haar te herdenken.

Alhoewel voetbal dan minder belangrijk is, was de wedstrijd dat natuurlijk ook. ADO Den Haag startte gretig en nam het heft in handen. Het leverde in de eerste helft een handvol kansen op. Eerst was het in de vierde minuut Toornstra die op een mooie 1-2 met Kevin VIsser de bal net naast schoot. In de 8e minuut had Smolarek de 1-0 moeten maken, maar ook die miste hij.

Daarna werd het allemaal wat slordig, maar bleef ADO gevaarlijk en wist FC Groningen tot geen kans te komen op een kopbal en een standaardsituatie na. De 1-0 viel uiteindelijk vlak voor rust. Uit een voorzet van Supusepa sprong verdediger Sparv volledig verkeerd, schatte de keeper de bal ook niet goed in en wist daardoor de kleine Vicento met zijn achterhoofd de 1-0 in te koppen.

In de tweede helft zette FC Groningen even aan. Even leken ze het combinatiespel te vinden en speelden ze ADO van het kastje naar de muur. De onverzettelijke Omeruo en prima spelende Kum wisten echter grote kansen te voorkomen. En juist  toen de druk het hoogst werd, deed ADO wat FC Groningen verzuimde: scoren. Na een mooie aanval via Immers, Chery en Omeruo, werd net niet gescoord. De daaropvolgende corner was wel goed voor de beslissing en de eerste goal van onze nieuwste beste vleugelverdiger: Omeruo kopte de bal snoeihard in: 2-0.

Daarna was alle verzet gebroken en was de wedstrijd gespeeld. De 3-0 was een logische en terechte verhouding van de wedstrijd. Ebi Smolarek scoorde de bal na goed verlengen van Vicento.

De geruchten dat Lex Immers op weg is naar Feyenoord werd nog eens bevestigd: televisiebeelden lieten een aandachtige Martin van Geel in het Forepark zien.

ADO Den Haag is in ieder geval een heel end op weg naar directe handhaving. Als het een goed resultaat tegen Vitesse haalt, en VVV verliest tegen FC Utrecht, is prolongatie van de Eredivisie bijna een feit.

Klik HIER voor de adostats.nl statistieken van deze wedstrijd

Voor de wedstrijd werd het vuurwerk, dat later afgestoken zou worden, nog even op de juiste plaats gezet en gecontroleerd

Want Fan Support bestaat 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden!

Het prachtige vuurwerk in actie

Het fraaie jubileumspandoek van Fan Support bedekte bijna de hele Aad Mansveld tribune

Na 8 minuten werd er door het hele publiek 2 minuten geklapt  ter nagedachtenis aan Prinses Gillian die op slechts 8-jarige leeftijd overleed
Na die twee minuten werd er You Never Walk Alone gezongen

De keeper van Groningen had het de hele wedstrijd druk met de aanvallen van ADO Den Haag

Waarbij soms meer dan verdedigd werd door de Groningse spelers

Coutinho bewijst weer eens een 'superkeeper' te zijn

Omeruo speelde, zoals altijd sinds hij voor ADO speelt,  weer een voortreffelijke wedstrijd en zette het tweede doelpunt van de wedstrijd op zijn naam