volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
Prediction League
predictionleague
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 EXC 0 0 0 0 0
6 FEY 0 0 0 0 0
7 FOR 0 0 0 0 0
8 GRA 0 0 0 0 0
9 GRO 0 0 0 0 0
10 HEE 0 0 0 0 0
11 HER 0 0 0 0 0
12 NAC 0 0 0 0 0
13 PSV 0 0 0 0 0
14 UTR 0 0 0 0 0
15 VIT 0 0 0 0 0
16 VVV 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 03-04-2012 17:19:00

John Verhoek: "ADO is nu belangrijker dan ik"


Aanvaller gaat waarschijnlijk terug naar Rennes


John Verhoek is aan zijn laatste weken bij ADO bezig. De aanvaller, dit seizoen gehuurd van het Franse Stade Rennes, hoort deze maand waar zijn toekomst ligt. Zelf keert hij het liefst terug naar Frankrijk, maar hij wil eerst het seizoen in Den Haag passend afsluiten. Een seizoen, dat voor de aanvaller zo mooi begon, maar de laatste weken tegenvalt.

 

door Yorick Roos

 

Dat John Verhoek het afgelopen weekeinde in Waalwijk tegen RKC überhaupt in actie kon komen, was al wonderbaarlijk. De spits kampte vorige week met een blessure aan zijn achillespees en trainde vooral apart van de groep. Daarnaast was hij ook nog ziekjes. "Gelukkig was ik op tijd fit voor de wedstrijd en kon ik toch nog twintig minuten meespelen, al was het balen dat ik niet to scoren kon komen en dat wij die wedstrijd onnodig verloren", aldus de spits.

 

Voor de Hagenaar zit er niets anders op dan zich te schikken in zijn lot. "Op dit moment kan ik er vrede mee hebben. Als de trainer het gevoel heeft dat hij de voorkeur moet geven aan anderen, leg ik mij daar bij neer. Het gaat op dit moment om ADO, niet om mijn persoontje. Soms zijn er dingen waar ik het niet mee eens ben en dat zeg ik ook tegen hem. De laatste weken zat ik zelf wat minder in mijn vel, maar ik probeer gewoon zo hard mogelijk te trainen voor het geval de ploeg mij nodig heeft."

 

Ondanks dat Verhoek zich schikt in zijn rol, geeft hij toe dat hij zich het seizoen in Den Haag anders had voorgesteld. "Het was mijn doel om hier tien, vijftien doelpunten te maken en in het begin leek het daar ook op", blikt hij terug. "Ik had gehoopt om clubtopscorer te worden. Dat kan overigens nog steeds, maar daar denk ik niet zo heel veel meer aan. Natuurlijk vraag ik mij ook wel eens af hoe het komt dat het minder loopt. Het zal niet de enige reden zijn, maar ik denk dat het vertrek van Wesley een rol heeft gespeeld."

 

Verhoek mist zijn broer niet hoofdzakelijk vanwege de familieband, maar veel meer nog als speler. "We wisten van elkaar precies wat we gingen doen. Mede door hem kon ik in de eerste seizoenshelft veel scoren en wonnen we veel wedstrijden. Sinds zijn vertrek spelen wij niet meer met echte buitenspelers. Dat was wennen voor mij.

 

Ondanks zijn vertrek naar FC Twente is het contact tussen de broers er niet minder om geworden. Nog steeds hangen de twee dagelijks met elkaar aan de telefoon. "Dan gaat het over van alles, en natuurlijk over voetbal", weet Verhoek. "Zaterdag heb ik met trots zitten kijken hoe hij scoorde en dat daarna het hele stadion zijn naam zong. Ja, dat vond ik prachtig, daarbij sprongen de tranen in mijn ogen."

 

Over een aantal weken zit de samenwerking van John Verhoek en de club uit zijn stad er weer op. De vraag is wat er dan met de spits zal gebeuren. Volgens Verhoek zelf is er komende maand een gesprek tussen hem en Stade Rennes, de Franse club waarvan hij eigendom is. "Het is nog niet helemaal zeker of ik naar Frankrijk ga, of dat zij hier naartoe komen. Ik zie dan wel wat zij met mij voor hebben. Mijn contract loopt nog drie jaar door en ze hebben altijd gezegd dat ze in mij de spits van de toekomst zien. Als zij vinden dat het nog te vroeg is, zijn er zat clubs die mij willen huren of kopen. Uiteindelijk wil ik mijn kans grijpen bij Rennes, dat heb ik altijd gezegd. Het is een mooie club, een mooie competitie en daar wil ik slagen."