Datum plaatsing: 01-04-2012 16:25:00

Verslag en foto's RKC Waalwijk - ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft in een zeer slechte wedstrijd zichzelf duur puntenverlies kado gedaan en is daardoor nog steeds nog lang niet veilig. Het verloor in Waalwijk met 1-0 van RKC Waalwijk.

ADO Den Haag startte met de wetenschap dat het bij winst 7 punten afstand kon nemen van de nacompetieplek en daardoor een heel end op weg naar het veiligstellen van het eredivisieschap kon komen. Toch bleek dat uit niets op het veld.

Zowel RKC als ADO speelden slordig, inspiratieloos en slap. Er gebeurde werkelijk zowat niets en het wachten was op het losbarsten van de wedstrijd. ADO kreeg een klein kansje door een verkeerde terugspeelbal. Immers pakte de bal op, maar wist hem net niet bij Smolarek te krijgen om in te schieten. Juist toen ADO Den Haag wat meer het initiatief nam, was het RKC die in de 22e minuut op voorsprong kwam.

Van Peppen gaf een voorzet op Nemeth, die tegendraads inkopte. Gino Coutinho stond iets te ver voor zijn goal en zag de bal net over zich heen zeilen in het goal: 1-0. Daarna was het weer heel lang helemaal niets. In de 44e minuut kreeg ADO eigenlijk zijn enige kans. Toornstra nam een mooie vrije trap en de keeper van RKC wist die bal maar met moeite uit de hoek te tikken. Uit de corner die volgde, kreeg Kum nog een kopkansje.

Steijn en Fraser maakten zich in de kleedkamer boos en zochten al na 5 minuten weer het veld op. Het hielp niets. ADO vocht wel, maar geen bal kwam goed aan en ADO wist geen kans te creeeren. Uiteindelijk kreeg RKC nog de beste kansen. Toch had de wedstrijd op 1-1 moeten eindigen. Toornstra nam een mooie vrije trap en die belandde bij Smolarek, die de bal intikte. Doordat de lijnrechter vond dat Immers met zijn hoofd eerder de bal raakte en daardoor Smolarek buitenspel stond, werd het doelpunt afgekeurd. Immers bleek overigens helemaal niet de bal aangeraakt te hebben en zo werd ADO een zuiver doelpunt door de neus geboord.

Toch had ADO ook geen recht op het punt. Niet omdat RKC het verdiende, maar omdat het gewoon niets op de mat legde wat met voetbal te maken had.

Volgende week wacht FC Groningen thuis. Ook een ploeg in zwaar weer, dus de strijd tegen nacompetitie gaat door!